Dream Reality Cinema – go

használati útmutató

Dream Reality Cinema – go

használati útmutató

Quickstart:

 1. Kapcsold be a szemüveget a bekapcsológombjával.
 2. Várj 5-10 másodpercet, hogy a rendszer automatikusan betöltsön.
 3. Használd a kontrollert a Dream Reality Cinema alkalmazás elindításához.

Miután az alkalmazás elindult, megjelenik a videólejátszó felülete, ahol választhatsz az elérhető filmek közül.

 

Az első mozizás előtt:

A hordozótáskában található a VR szemüveg két kontrollerrel (jobb és bal kéz számára), valamint egyéb kiegészítőkkel. A VR szemüveg teljesen feltöltve kerül átadásra, így azonnal élvezheted a meditációkat.

A Dream Reality Cinema használatához elegendő a jobb kezes kontroller.

A szemüveg használatának megkezdésekor javasoljuk, hogy ülj le, így jobban átlátható a kezelőfelület.

A bekapcsológomb 1-2 másodperces nyomva tartása után a készülék bekapcsol. Az operációs rendszer betöltése után a Dream Reality Cinema környezete automatikusan megjelenik, ez körülbelül 5-10 másodpercet vesz igénybe

wifi

A legjobb élmény érdekében javasoljuk, hogy először csatlakozz Wi-Fi hálózathoz. Így mindig megkapod a legújabb frissítéseket, filmeket és háttérképeket.  A Wi-Fi csatlakozáshoz kövesd az alábbi lépéseket:

 1. A Dream Reality Cinema környezetnének betöltése után nyisd meg a Wi-Fi menüt. 
 2. Kapcsold be a wifit („status” gomb) és álaszd ki otthoni hálózatodat.
 3. Add meg a hálózat jelszavát (ha szükséges), majd csatlakozz.

A filmek megtekintéséhez nincs szükség folyamatos internetkapcsolatra, de a frissítések és új tartalmak elérése érdekében javasolt az internetre csatlakozni.

A jövőben új meditációs filmekkel és frissítésekkel bővítjük a Dream Reality Cinema tartalmát. Amint új tartalmak és fejlesztések elérhetővé válnak, automatikusan letöltődnek a szemüvegre, biztosítva, hogy mindig a legfrissebb meditációs filmek és funkciók álljanak rendelkezésedre. Csatlakozz rendszeresen a Wi-Fi hálózathoz, hogy mindig hozzáférj ezekhez a frissítésekhez, és folyamatosan élvezhesd a legújabb tartalmakat.

tartalomjegyzék

 • A Dream Reality Cinema
 • A Dream Reality Cinema szemüveg és tartozékai
 • Első lépések
 • A videószemüveg beállítása és bekapcsolása
 • A kontrollerek használata, a gombok funkciói
 • Dream Reality Cinema környezet használata
 • A menürendszer áttekintése
 • Videolejátszó kezelése és funkciói
 • Wi-Fi hálózathoz csatlakozás
 • Kapcsolat
 • Ügyfélszolgálat elérhetőségei

A Dream Reality Cinema

A Dream Reality Cinema 2015-től elérhető volt Budapesten és Los Angelesben álommeditációs központokban. Az azóta fejlődő technikai és technológiai megoldásoknak köszönhetően 2024-től már saját otthonodban is használhatod a Dream Reality Cinemát, mint eszközt sok más mellett meditációra, az alvásminőség javítására, vagy motivációként az energiaszinted növelésére is.
A korábban használt videószemüveghez képest az új több, mint 10x akkora felbontással rendelkezik és a különálló fejhallgató használata is opcionálissá vált a beépített hangszóróknak köszönhetően.

A hordozótáskában található a szemüveg, a két kontroller, amivel vezéreljük a szemüveget, töltő adapter és kábel, extra elem a kontrollerekhez.

Első lépések

A szemüveget a fejpántokkal, az ábrán látható módon lehet kényelmesen beállítani.

Fontos a mélység beállítása is, főleg, ha szemüveggel szeretnéd a meditációs filmeket nézni. Ezt 4 fokozatban lehet állítani az ábrán látható gombokkal.

A szemüvegen található gombok és funkcióik

Bekapcsológomb: 1-2 másodperces nyomvatartásával a készülék bekapcsol. A kikapcsoláshoz tartsd lenyomva, amíg a „Power off” felirat megjelenik, majd a kontroller segítségével válaszd a „Power off” lehetőséget.

Hangerőszabályzó gomb: segítségével bármikor állíthatod a készülék hangerejét.

Szemtávolság állító tárcsa: segítségével beállíthatod a számodra kényelmes távolságot a lencsék között, hogy a lehető legélesebb képet lásd az eszköz használata közben.

kontrollerek

A Dream Reality Cinema használatához optimális és elegendő a jobb kéz számára készült kontroller használata.

Jobbkezes kontroller:

Mutatóujj gombja: a fő kiválsztógomb, ezzel navigálhatsz a különböző menüpontok között és kezelheted a lejátszó gombjait is.

Középsőujj gombja: Ennek a gombnak a segítségével változtathatod a lejátszó pozícióját.

„meta” gomb: hosszan megnyomva a videólejátszó automatikusan középre pozícionálja magát.

Joystick: fel és le mozgatásával a videólejátszó mérete csökkenthető/növelhető

„A” gomb: a videólejátszó megjelenése után a mutatóujj gombjához hasonlóan szintén a kiválasztó gomb szerepét látja el. Egy videó elindítása után a lejátszás/szünet gomb szerepét tölti be.

„B” gomb: A videólejátszó betöltése után kétszeri megnyomásra kiléptet minket a videólejátszóból, visszalép a Dream Reality Cinema környezetbe. Egy videó elindítása után egyszeri megnyomásra kilép az adott videóból, vissza a videólejátszóba.

Bal kezes kontroller:

Mutatóujj gombja: a fő kiválsztógomb, ezzel navigálhatunk a különböző menüpontok között és kezelhetjük a lejátszó gombjait is.

Középsőujj gombja: Ennek a gombnak a segítségével változtathatod a lejátszó pozícióját.

Menü gomb: Ennek a gombnak a Dream Reality Cinema használata közben nincs funkciója.

„X” gomb: A videólejátszó megjelenése után a mutatóujj gombjához hasonlóan szintén a kiválasztó gomb szerepét látja el. Egy videó elindítása után a lejátszás/szünet gomb szerepét tölti be.

„Y” gomb: A videólejátszó betöltése után kétszeri megnyomásra kiléptet minket a videólejátszóból, visszalép a Dream Reality Cinema környezetbe. Egy videó elindítása után egyszeri megnyomásra kilép az adott videóból, vissza a videólejátszóba.

A kontrollerekben AA méretű elem található, melyet az ábrán látható módon tudsz cserélni, ha szükséges

A DRC környezet:

A szemüveg bekapcsolása után várj 5-10 másodpercet, és automatikusan betölt a Dream Reality Cinema környezet.

A DRC-ben az alábbi lehetőségeink vannak:
Tartalom, wifi, beállítások.

A tartalomnál található a DRC filmeket tartalmazó lejátszó, illetve egyéb jövőbeni tartalmak is itt lesznek elérhetőek.

 

A wifi ikonra kattintva elérhetővé válnak a wifi beállítások, itt tudsz csatlakozni az internethálózatra.

 

Beállítások: itt lehet beállítani képernyő fényerejét, illetve  hangerőt. A hangerőt külön a szemüveg fizikai vezérlőgombjával is beállíthatod bármikor, vagy akár a videólejátszó gyorsmenüjében is.

videólejátszó

A videólejátszóba belépve a jobboldali menüsoron kiválasztva  a „local” feliratú menüpontot, az elérhető meditációs filmek megjelennek . Ha mégsem látnád a filmeket, alul válaszd ki a „featured videos”, vagy „all videos” feliratú menürészeket.

 

A felületet pozicinoláhatod a kontroller középső ujjhoz tartozó gombja segítségével.

A kontroller mutatóujjhoz tartozó kiválasztó gombjával tudod elindítani az egyes filmeket, vlamint ezzel a gombbal navigálhatsz filmnézés közben a gyorsmenüben, az alábbi funkciók között.

A videólejátszó fontos beállításai még: [passthrough mód], [void canvas]

A felületet pozicinoláhatod a kontroller középső ujjhoz tartozó gombja segítségével.

A kontroller mutatóujjhoz tartozó kiválasztó gombjával tudod elindítani az egyes filmeket, vlamint ezzel a gombbal navigálhatsz filmnézés közben a gyorsmenüben, az alábbi funkciók között.

„passthrough” módban a lejátszó mellett a szemüvegben láthatod a környezetedet is.

A lejátszóban választható többféle háttér, a Dream Reality Cinemához azonban javasoljuk a „Void” kiválasztását, mert csak ebben a módban garantált az, hogy bármilyen(ülő, félig ülő, fekvő…) testhelyzetben kényelmesen tudod a filmeket nézni, a lejátszót pozícionálni, valamint a DRC hatása jobban érvényesül a környezettől elszigetelt lejátszási módban. Alapból a szemüveget úgy adjuk át, hogy ez a háttér van kiválasztva.

kapcsolat

Ha bármilyen kérdésed van a DRC-vel kapcsolatban, keress minket a info@dreamrealitycinema.hu email címen vagy a 0630 495 2346  telefonszámon.

Ha pedig technikai segítségre van szükséged, írj a support@dreamrealitycinema.hu-ra, felvesszük veled a kapcsolatot.