0

Szinte mindenkinek volt az életében – legalább egyszer – tudatos álma. Onnan ismerhető fel, hogy egész életre ható, intenzív élményt hagy maga után, amit soha sem tudnak elfelejteni. Óriási különbség van ugyanis a valódi tudatos álmok és a szokványos, felszínes értelmű álmok között.

Kibernetikus vezérlés az emberben

A modern tudományban közismert, hogy mintegy 20 % – ban kibernetikusan vezérelt lények vagyunk. Ez azt jelenti, hogy az automatikus vezérléseink az akaratunktól független rendszerekben és alrendszerekben találhatók. Az automáciáink ugyanakkor összeköttetésben állnak a tudatosan vezérelt részeinkkel is, és azok irányítását felülírhatják. Az öntudatlan működéseink tehát nem primitív és nem alárendelt működések, hanem az életünk nagyon fontos vezérelveinek őrzői. Inkább a folyamatos működésekre és a gyors helyzetek megoldására szolgáló, fáradhatatlan, őrző és fenntartó rendszereinkről van szó. De a fenntartó és vészfunkciók mégsem teljesen elegendők az életünkhöz.

A közönséges álom

A közönséges álom is egy ilyen nem tudatos, önvezérlő, automatikus működés és ezért nem tudunk rá, sőt szükségtelen is visszaemlékezni. Sőt olykor úgy tűnik, hogy egyáltalán nem is álmodtunk, kiesik a teljes alvásidő. Álmodás természetesen ilyenkor is van, de semmi sem marad meg belőle a tudatosság számára. A szervezetünk önmagát vezérli eközben, tudtunk és akaratunk nélkül, így ezek az álmok is rejtettek és használhatatlanok számunkra az ébrenlétekben.

Ami azonban főleg lerontja az álmok egyébként így is fontos hatását az az, hogy a nem tudatos önvezérlés a naponta halmozódó sérüléseket, hibákat, kudarcokat nem képes teljesen helyreállítani. Ezektől az idegrendszer egyre kaotikussabbá és emiatt kimerültebbé válik. Ez önmagától vagy csupán az időben több pihenéstől nem tud helyreállni, ezért az emberiség mindig aktívan volt kénytelen foglalkozni ennek a gyógyításával: azzal, hogy a rendszer szintjén a helyes működést feltétlenül helyreállítsa.

Hogyan gyógyulj és hogyan légy tudatos önvezérlő?

A helyreállítás fontos céljából született meg a DRC Álommeditációja is, mint a tudatos álmodás nulladik programja. Az orvos és biokibernetikus fejlesztők nagyon sok páciensükön és tanítványukon értek el sikereket hasonló módokon. Majd megtalálták a módját a még egyszerűbb, és ezért a kezdők számára is biztosabb megoldásnak. Így döntöttek az Álommeditáció megalkotása mellett.

Mire alkalmas ez a meditáció?

Az álmainkat és a hozzá kapcsolt működéseket is tudatosabbá teszi. Az automatizmusok minél nagyobb részénél vesszük át ugyanis a tudatos irányítást, annál valóságosabbak lesznek az álmaink, és annál tudatosabbak lesznek az ébrenléteink is. Potenciálisan képesek vagyunk átvenni a szervezet bármely része felett az irányítást abban az esetben, ha megfelelően regenerálódtunk, rendezetten működünk és megtanuljuk a tudatos vezérlés finomabb hangolásait. Ezek után már ki lehet adni az utasítást és az agy fiziológiásan, pontosan elvégzi a feladatot anélkül, hogy ismernünk kellene, hogy miképpen teszi. Ha például forgatjuk a szemünket, nem tudjuk, hogy mikor milyen szemizmok dolgoznak, melyeknek kell ellazulnia és mennyire, vagy egyáltalán hány izmunk van és hol. Ezt a szervezet maga fogja tudni, nélkülünk. Minden esetben csak a “közös nyelvet” kell megtalálni, hogy megkérhessük rá.

Ha képesekké válunk álmunkban tudatosan élni, akkor felépülhet a színes, valóságos és emlékezetes áloméletünk és összeköthetővé válik az éber életünkkel. A tudatos álmodók boldog, kiegyensúlyozott és sikeres életet élő emberek, akik szeretnek élni ébren és álomban is. Valamennyi ősi és mai valódi tudás az élet legfejlettebb formái között tartja számon az álmodás művészetének művelését.

(Néhány érdekesség.: Upanisadok, Juan Matis, C. Castaneda, Szenoi nép álom kultúrája, Dr. P. Tholey, Dr. B.E. Zolotov, J. Roberts, Mozart, Mengyelejev, Novalis és még sokan mások)