0

Mi köze van az álmoknak a jövőnkhöz? Lehetséges a jövő megálmodása? Lehet valóságos alapja az álmainknak?

Az álmodáshoz agyunk olyan működései kötődnek, amik a jövőnkre is hatással lehetnek. A világból szerzett élményeinket az álmokon keresztül táplálhatjuk be maradandóan az agyba és így a személyes életünk részévé válhatnak. De be is avatkozhatunk a jövőnk jobbítása érdekében az álmainkon keresztül, mégpedig teljesen tudatosan. Ezt a tudatosságot nevezik éberségnek is. Ilyenkor belülről lehet hatni kifelé, az elképzelések szerint lehet megváltoztatni akár a külvilágunkat is. Az élet egyedi átformálása ezek szerint egy lehetséges járt vagy járható út lenne?

Tapasztalatok szerint, ha az álmodást ennek érdekében elősegíthetjük és egyre tovább haladva fejleszthetjük, akkor a tervezett céljaink hamarabb és nagyobb nyereséggel valósulhatnak meg. Akárcsak a Christopher Nolan által jegyzett Inception (2010) című filmben, amely az egyébként önmagában is érdekes szorit nem számítva is, sok mindent mesél el az álomvalóságokról.

Christopher Nolan személyesen is érdekelt az álmodásban. “Amióta csak az álmok léteznek a fejemben, mindig is az éber álmok foglalkoztattak leginkább. Ilyen akkor fordul elő, amikor az ember az álmában egyszer csak rájön, hogy álmodik, és akkor tudatosan elkezdi manipulálni a dolgokat. Ez a motorja az Eredet cselekményének is. Az ilyen álmok mindig rendkívüli tapasztalatot jelentenek nekem. Az egész életemben fontos szerepet játszottak, már gyerekkorom óta. Az egészben az izgatott a leginkább, hogy az ember álmodás közben képes egy egész világot megteremteni… Az Eredet sztori szempontjából ez volt a legfontosabb felismerés. Ez nagyon sokat elárul az emberi agyról, és annak kreatív erejéről.” (Est.hu)

Hogyan lehet mindezt tanulni, fejleszteni? A közelmúltig egyedül, főleg az interneten megosztott kísérletezgetések tapasztalatai alapján és laza álmodó közösségek tagjaként lehetett fejlődni. Ehhez a fenti és más hasonló filmek is előnyösen járultak hozzá, amint ez kiolvasható a posztolásokból. Vannak, akik csupán a mozifilmek hatására szereztek tudomást erről a képességről és hetek alatt elérték a kezdeti sikereket. Természetesen elegendő mennyiségű irodalom is megjelent már ebben a témában, amikre szintén sok álmodó építette fel a saját tanulmányait.

Talán a legismertebb tanító-kutatók Castaneda és Tholey, de persze ennél sokkal többen foglalkoztak sikerrel az álmodás kutatásával és átadásával. Az ismert művész és a tudós alkotók pedig mindig is híresek voltak az álmaikról, melyek műveikhez és találmányaikhoz vezették el őket és ezzel az egész emberiséget. Kár lenne ezt lekicsinyelni és csak legendának tartani. És mint Nostradamus-szal kapcsolatban is, sokan hajlanak arra, hogy az álmokban vagy éppen az ébren töltött álmodozásokban, időben és térben távoli kapcsolatok épülhetnek fel, amikkel eljuthatunk a forrásokhoz és onnan információkat szedhetünk le és hozhatunk át.

Nemrég vette kezdetét egy újabb, először szintén az álmokban fogant kutatás megvalósítása és április óta már kipróbálható Budapesten is az új álom mozi. Ma néhányan még gyanakvással tekintenek rá. De szkepticizmus ide, gyanakvás oda, az eredményei máris figyelemre méltóak és sokan örülnek az így szerzett új változásoknak, és nemcsak az alvásuk idején. Olyan emberek jutnak el például – mindössze 5-10 mozizás után! – a másképpen fáradságos gyakorlásokkal, hónapok alatt megszerezhető sikerekhez, akik eddig nem is hallottak az éber álmodásról. Körülbelül 3-5 hét alatt regenerálódnak az agyközpontjaik és azzal lepik meg őket, hogy álmukban életükben először rájönnek arra, hogy álmodnak, vagy meglátják magukat, ahogy alszanak és spontán elkezdik irányítani az eseményeket. Megteszik egy teljesen természetes módon, amihez eddig nem fértek hozzá. A napközbeni feladataikra is gyorsabban megtalálják a megoldásokat, akár egyetlen álomtöredék alapján, amire visszaemlékeznek. Ráadásul jól alszanak és napi rendszerességgel álmodnak azok is, akik már régóta szenvednek súlyos alvászavarokban.

facebook_cover_hero_5

Kalandra fel!

A DRC valóságálom-mozija az álmodást segítő és fejlesztő, finoman kidolgozott biokibernetikai rendszert használ a sikerhez. A feltaláló – Lengyel Sándor – Los Angelesben él és alkot, és újabb filmeket tervez forgalomba hozni a következő években. Úgy véli, hogy fontos kiszakadni a megszokott környezetből és megfelelő szolgáltatási színvonalon használni az általa megálmodott és megvalósított, érzékeny rendszert. Ezért még hosszabb ideig nem tervezi az otthoni verzió piacra dobását, amit majd azoknak szán, akik már eljutottak az általa megtervezett 4. lépcsőfokra az álmodásban.

A Dream Reality Cinema olyan módon hat az agyra, hogy létrejöhessenek az álmodás alapvető feltételei – akkor is, ha azok egy ideje már erősen megsérültek. Fontos, hogy ezek regenerálódni tudjanak, és ezzel egyúttal megtanít tudatosan álmodni ez az új mozi, mert rengeteg olyan információt közöl a filmjeiben, egyszerű közvetlenséggel, ami elősegíti az éber (angolnyelvű irodalomban lucid) álmodás megértését és elsajátítását. Használatával gyorsan és kellemesen érhető el a kreatív öntudat vagy éberség. Az álmokon keresztüli önvezérlés egyre magasabb szintre emelése, sokak szerint a tartósan sikeres és boldog élet egyik titka.

http://dreamrealitycinema.hu