Gyakori kérdések és tapasztalatok
az alvásról és az álmodásról

Helyileg Budapesten merre vagytok?1061 Budapest, Andrássy út 7. III/1.

Mennyibe kerül egy mozizás? 15.000,- Forintba kerül egy alkalom, a 10 alkalmas bérlet 100.000,- Forint.

Akkor mi van, ha soha nem emlékszem egyetlen álmomra se? Ha felébredek semmi. Az álommeditálások után, kb. az 5. alkalomtól, olykor már előbb is, emlékezni fogsz.

Mi ez a parasztvakítás, volt már valaki, aki tud erről mesélni? Szalai P.: Én voltam és tudok mesélni. Eddig 5 alkalmon voltam, de már így is érzem a hatását. Pl sokkal jobban emlékszem az álmaimra, ébredés után akár 2-3 álmomat is fel tudom idézni. Azóta nincs olyan, h rosszul ébredek. Többször is sikerült arról álmodni, amiről akartam. Tehát nem parasztvakítás”
hanem egy működő dolog. 🙂

Do you have some info in English about what DRC is? Relax and allow yourself to enter a different state. Do not give yourself any tasks. Do not read the text on the screen,  learn to have a full-screen vision; to see everything all at once in real life as well. Do not go down to Alpha, Theta or into any other state learned or practiced, here you will something completely different,  if you allow it. Do not anticipate memories and experiences already known and coveted by you, DRC is entirely new for everyone. You will learn and understand how to use it the more you watch the movie. If you are afraid, then read about DRC on our website, especially the reviews section, a willingness is all you need to have trust in it. If you are afraid that DRC will disturb your results that you have already achieved by other methods, then ask yourself the question: do I still have unresolved or learnable wishes? Then you have to learn new things and become brave. If your feel your attitude is not in line or distrustful of DRC, then research and read the articles and reviews on our website, it pays to know what you signed up for. This is the best way to make the most out of your first visit.  We put the focus on your dreams with DRC but you are the key. Pay attention to your sleep, your dreams, your well-being, how restful you are and your reactions. Of course don’t expect to learn everything about dream meditation from just one movie session, because DRC is not like a tooth extraction with immediate and irreversible results.  

Mi az álomrealitás? Az álomrealitás hullámzó, köztes állapot, amiben az idegrendszer újra visszanyeri a változékonyságát és a rugalmasságát.

Milyen számon kérhetek időpontot? +36 30 495 2346

Ha egyenként szeretnék mozijegyet venni, akkor melyik a legkedvezőbb lehetőség? Ha már voltál Életmodellek Szemináriumon, vagy Expert tréningen, kedvezményes bérlet vásárlására vagy jogosult, az e-mailben kapott kuponkódoddal, 60.000,- / 10 alkalom, tehát 6.000,- forintért veheted igénybe a szolgáltatást.

Tehát befizet az ember, bemegy hozzátok, fejére adtok egy kütyüt és lefekszik mozizni? Lehet szabályozni az alvást? Ott elalszik az ember egyébként? Mennyi idő egy “mozizás”? Nagyon jól látod a kérdést, pontosan ez történik, ha eljössz a DRC-be. Az alvás szabályozásával kicsit előreszaladtunk, de később majd otthon lehet vezérelgetni is. A mozizás közben viszont semmi ilyet nem kell tenni, csak hagynod kell magadat szabadon reagálni, akár elaludni is. Majd a többedik alkalommal már nem fogsz elaludni. Vagy nem pont akkor.

Mit tegyek, ha elalváskor melegem van? Ha a tested az ágyban felforrósodik, akkor nehezen fogsz tudni elaludni. Ilyenkor válts szellősebb hálóruhára, vagy a takaródat cseréld ki. Egyes anyagfajták és tisztítószerek is okozhatnak égő érzést a bőrön az ágymelegben. Ha kell, zuhanyozz le langyos vízzel és hagyd lehűlni a bőrödet. A kívülről hűtés (fürdő- és levegőhűtés) ugyanis segíti az elalvást.

Mit tegyek, ha fázom a meleg takaró alatt is? A belső fázékonyság és a takaró alatti didergés a stressz, azaz a túlterhelés, vagy paradox módon éppen az alulterhelés egyik jele. Ezek az állapotok rossz keringést okoznak a testvégekben. Az idegrendszer nem megfelelő állapota az oka ennek: az agyi alulvezérlés, alkalmazkodási elégtelenség és edzetlenség.
A test vékonyabb végződései gyorsabban lehűlnek, ráadásul, ha az erek is összehúzódnak bennük, akkor tartósan alacsony keringésű marad a kézfej, főleg az ujjak, a lábfej, az orr. Olykor a csípőnél, a deréktájon és a toroknál is erős és tartós a lehülés. Az átmeneti megoldás egy rövid meleg zuhany és kis torna, vagy makacsabb esetben forró magnéziumsós kádfürdőzés ajánlott körülbelül 20 percig. Így a zárt kiserek is kitágulnak, az idegrendszer is átvált. Olykor az oldalfekvés is segíthet: egyszercsak érezhető, hogy végigfut a meleg a lábakban. Előfordul, hogy ez csak a jobb, vagy csak a bal oldalon következik be, jellemzően.

Elalvás előtt mire figyeljek, hogy könnyebben elaludhassak? Amikor lefekszel, helyezkedj el olyan kényelmesen, amilyen kényelmesen csak tudsz. Van aki hanyatfekvésben, van aki oldalfekvésben tud hosszabb időt kényelemben eltölteni. Ha érzed, hogy kicsit már fázni kezdesz, és ezért feljebb kell húznod magadon a takarót, akkor ez annak a jele, hogy hamarosan aludni fogsz. Figyelj a légzésedre és tudatosan koncentrálj egyes testrészeid kényelmének ellenőrzésére és feszültségmentesítésére.

Milyen álomfeladatokkal tudom kezdőként gyakorolni a tudatos álmodást? Adj teljesen egyszerű feladatokat kezdetben. Álmodban mosolyodj el, vagy fordulj körbe 360 fokban és nézz körül, vagy próbálj felemelkedni a levegőbe nekifutásból vagy helyből. Olyan feladat legyen, ami tényleg érdekes a számodra. Ezt az egy kiválasztott feladatot minél jobban képzeld el, éld át. Ébredéskor lehet, hogy emlékezni fogsz arra, hogy teljesítetted a feladatot álmodban, de lehet, hogy csak a feladatra emlékszel majd vissza. Már ez is nagyon jó eredmény, ha ez rögtön eszedbe jut ébredéskor. Lehet, hogy nem is emlékszel a teljesülésre vagy már a magára feladatra sem, de napközben egyszer csak előhívja valamilyen külső hatás, és erre beugrik az álmod arról, hogy már teljesítetted.

Miért felejtjük el az álmokat? Az emberek egy része azért nem emlékszik az álmaira, mert az ébrenlétükben semmi sem hívja elő az álomemlékeket. Ha azonban közben “ráébrednek” arra, hogy éppen álmodnak, akkor ennek az érdekes élménynek a hatására kialakulhat a megjegyzés és utána a könnyű álomelőhívás. A belső emlékezés maga is egy aktív, legtöbbször tudatosnak hitt reakció, amihez egy belső előhívó akció is szükséges. A külső hatásra történő emlékezést viszont az előhívó véletlenszerű felbukkanása határozza meg, ezért nem lehet tervezett és tudatos. Akkor is elfelejtődnek az álmok, ha még nincs lehetőség az álmodás több dimenziós világát belehelyezni az ébrenlét jóval szerényebb számú, három dimenziós világába. Ha a két világ még nem felel meg egymásnak, akkor nem köthetők össze tudatosan sem, és ugyanezért nem folytatható az álom az ébrenlétben, még gondolatban sem. Ez az élmény jelentkezhet jellemzően olyan módon is, hogy felébredve még emlékszel egy erős élményű és érdekes álomra, amit azonnal megpróbálsz memorizálni, de minden felidézett gondolat után egyre nagyobb szétesés, vagy foltokban történő kiesések tapasztalhatók, majd a felidézett részek is kicsúsznak az agyból, míg végül már csak egyetlen mondatnyi töredéket ismételgetünk belőle. Ez a fajta tudatos koncentráció éppen tönkreteszi a felidézést, nem pedig segíti.

Mi segíti az álomemlékek felidézését és tartós rögzítését a benne rejlő információk használhatósága érdekében? Az álmodás és az álomemlékek felidézhetősége és hosszútávú használhatósága tiszta agyat kíván, ami sallangoktól, zavaroktól, akarattól mentes. Kiszinezett fantáziák, érzelmi élményszerű átélés, vágyódás és szabad folyás engedése mindezeknek, segíti az álmodást technikailag, ha a kitisztult agyi állapot, mint feltétel, előzetesen már felépült. E nélkül a feltétel nélkül azonban csak erőlködés és visszaesés lesz minden beváltnak hitt álmodási technika. A meditációk közül az álommeditáció képes ezt a feltételt nagyon gyorsan létrehozni, és az agyat funkcionálisan megtanítani ebben az állapotban élni, azaz egyre önellátóbbá válni. Ennek a tiszta állapotnak a következménye lesz a tiszta tudatosság, és nem az akaratosság. (Az akaratosság teljesen hasznavehetetlenné teszi az agyat, és az agy fejlesztését megakadályozza.)

Ugyanazt az álomfeladatot ismételjük, amíg nem sikerül? Minden este másik feladatot adj magadnak, mert ugyanaz a feladat görcsössé és akaratossá tesz, és hónapokra értelmetlen gyakorlásba taszíthat, hacsak fel nem adod jóval előtte. Az agy a kreatív, intelligens részed. Önálló élete is van, nemcsak az, amit te ismersz és irányítasz, és nem szereti az ismétléseket. Ezek fárasztják, untatják. A minden napi elalvás előtti álomgyakorlást tedd filmszerűen szinessé. Teljes, érzelmileg is erős átélés legyen benned a feladathoz kapcsoltan. Ha minden nap másik feladatot adsz, akkor mindig megújul az agy érdeklődése, és számodra is könnyebb átélni egy újabb érdekes feladatot. Ezzel sokkal hamarabb lesz, és tartósabb eredményed az álmodásban. Az agy számára ez mind ugyanabba az irányba ható, fejlesztő feladat, hiába különbözőek. Mindössze annyit jelent ez, hogy az agy nyelvén kell kommunikálnod, változatosan. Ezt a kommunikációt is gyakorlod a helyes álomfeladatokon keresztül. Ha sikerül, akkor bármit kérhetsz majd, mert az agyad könnyen teljesíteni fogja.

Miből látom, hogy ez már előre haladás? Az időbeni egybeesések nem mindig lesznek az ébrenléthez hasonló logikájúak. Keresd a szokatlan, meglepő, eddig rád még nem jellemző jeleket, változásokat. Nem feltétlenül csodák ezek, de mindig érdekesek és gyakran kellemesek is. Gyakori, hogy egy hetekkel korábban kiadott álomfeladat sikerül aznap éjjel, nem pedig az aznapi feladványod. Ez is sikeres megoldásnak számít. Főleg akkor, ha ráébredtél, hogy még nem álmodtál ilyet, legalábbis eddig nem tudtál róla, ha volt ilyen. De ez még csak a kezdet. A tudatos álmodás nem arról szól, hogy feladatokat adunk, amit elvégzünk álmunkban, hanem egész világokat álmodunk meg, ahol sok esemény történik olyan valósan, ami hatással van a teljes életünkre, vagy éppen magáról a jövőnkről szól. Ha távoli jövő, akkor nem fogod tudni, hogy megvalósulhat. De gyakoribb eleinte, hogy a nagyon közeli jövődet álmodod meg. Ez rögtön egyértelmű lesz már másnap, amint valóban bekövetkezik a megálmodott jelenet.

Mennyi idő múlva sikerülhet a tudatos álmodás? Előfordul, hogy az álommeditációd után már aznap éjjel sikerülni fog, de lehet hogy csak hetek múlva. Sokszor megmutatkozik már az elején, az új lehetőségek hatására, de utána egy ideig felépülés történik, ami leköti az agyat, és nem ad ki újabb jelet erről egy ideig. Körülbelül 5-10 álommeditálás tisztító és fejlesztő hatására egyre több izgalmas jelet kapunk arról, hogy egyre tisztábbá és tudatosabbá sikerül válni. Ez természetes módon jár együtt az egyre nagyobb kipihentséggel és ébrenléti harmóniával, valamint a látványos idegrendszeri terhelhetőséggel és jó közérzettel.

Mi az álomnapló? A felébredéskor vezethetsz naplót az álmaidról, mielőtt szertefoszlanak. Ezzel beindítod és edzed az álommemória összekötését az ébrenléti állapotoddal, és egyre könnyebben és pontosabban tudsz majd visszaemlékezni. A napló segíti azt is, hogy a tapasztalataid ne vesszenek el, ha rájöttél közben valami hasznosra. Az álmodásaid naplója így a találmányok és a megoldások tárháza lesz számodra. Ha pedig valami most még nem hasznosulhat, jó lesz későbbre, amikor visszalapozhatsz érte.

Érdemes álomnaplót vezetni? Érdemes naplózni a tapasztalataidat, összegyűjteni, újraolvasni, és hozzánk is be lehet küldeni e-mailben. Így többet tudunk segíteni, azaz egy-egy különleges vagy hasznos megfigyelést bemutatunk és elmagyarázunk a cikkeinkben.

Hogyan emlékezik az agy? Az emlékezés az agy egyik reakciója, vagyis munkavégzése. Ha az agyra hat valami, lát vagy hall valamit, akkor ez számtalan emléket idézhet fel, mint válaszreakciókat. Az emlékezés aktív, energiaigényes folyamat. Az emlékezés vagy felidézés lehet tudatosan aktív, és lehet spontán is. Ha nincs olyan akció, ami egy bizonyos emléket váltana ki, mint reakció, akkor az az emlék akár évtizedekig “fekhet” passzívan. Ezt szokták általánosságban tudatalattinak is nevezni, de pontosabb passzív memóriának, vagy alvóemlékeknek elképzelni, aminek időlegesen nincsen aktív összeköttetése az aktuális életeddel, vagy tiltott számára az aktívvá válás. Ilyen is van. A háttérmemória karbantartása egy nem tudatos működésünk. Ahogy az összeköttetés valamiért aktívvá válik, azonnal aktívvá válik az emlék is, és elkezdjük tudatosan használni. Innentől tehát már tudatos, felhasználói működésről van szó. Az agyi szerkezetek és működések analógiái az IT területen bőven megtalálhatók, hiszen a kibernetikai törvényszerűségek az agy számára is ugyanazok. Az emlék aktivizálódása nem más, mint a kikerülése a képernyőre, ahol felhasználóként látjuk és kezdhetünk vele valamit.

Miért nem álmodom semmit? Álmodás nélkül nincsen élet, de nem mindenkinek adatik meg ugyanaz a komplexitású és hatású álomélet. A hirtelen, a túl korai, az erőltetett ébredés, a stagnáló vagy leépülőben lévő élet, az agyra ható káros vagy “élvezeti” szerek használata, a nem tiszta és tudatos agyműködés okozhat “álomnélküli”, az ébrenléttől elszakadt, passzív áloméletet. Mesék nélkül nem élhet egy gyermek, de egy felnőtt sem. Az álmok mesélnek mindenkinek. Az agy az információkat szabadon rendezgeti, játszik vele, rendszerezi, elraktározza, de előtte még összekapcsolja közeli és távoli dolgokkal. Az álmodás az agyunk szabad élete, amikor játszik. Az álmodás az agy korlátlan játéka. A játszás pedig a fejlődés alapvető jelensége. A gyerek nem tud nem fejlődni, nem játszani és nem álmodni. A felnőttnek ezt mind újra meg kell tanulnia, de már felnőttként. Úgy hogy már nem magától értetődő a számára, hogy ezeket hogy lehet csinálni. A tudatosságot kell megtanulnia ahelyett, ami csak a gyerekeknek van. Ezt a legkönnyebben úgy lehet visszaszerezni, hogy az álmodást fejlesztjük. Először nem tudatosan, amihez programot használhatunk, ami tanít. Aztán egyre tudatosabbá válva tanulunk és önállósodunk. Ezt adja meg a DRC.

A tréning óta rémálmaim vannak. Mi az oka? Korábban nem emlékeztél a rémálmaidra, de az álommeditáció hatására az ébrenlét számára tiltott információk is előbukkannak és tudatosulnak. Ez jó jel. Azt jelenti, hogy a program hatékonyan a segítségedre van. A rémálmok ezután elmúlnak, a legtöbb esetben véglegesen.

Mit tegyek, ha rémálmom van? Ha ráébredsz, hogy alszol, akkor nem a felébredésre kell koncentrálnod, hanem az a hatásos, ha álmodban elképzeled, kimondod, megteszed, amit szeretnél. A tudatos fantáziáddal irányíthatod az álmaidat, ha tudod, hogy álmodsz. Ha nem tudod közben, hogy álmodsz, és nem vagy képes irányítani, akkor ébren lehet álomfeladatokat adnod magadnak a rémálmoddal kapcsolatban, és azt az elalvás előtt megerősíteni. Az álommeditálás azonban szükségtelenné teszi ezt, segíteni fog neked is.

Mi a különbség a klasszikus meditáció és a DRC álommeditációja között? A klasszikusnak nevezett meditációk is nagyon sokfélék, egész életen át lehet újakat megismerni és tanulmányozni. Mindnek van nyugtató és fejlesztő hatása is. Az ismétlésük ajánlott, amivel közben pozitív irányban változol. Mindig új élményed lehet az ismétlésük során, sőt éppen az ismétlések által jutsz előrébb. Az automatizált álommeditáláskor egy pontos, kibernetikus programot kapsz, ami folyamatot épít fel benned. Mindig továbbvisz, nem hagy magadra. Sokkal erősebb vezetést ad, mint csupán egy relaxációs szöveget hallgatni. A DRC filmekben rengeteg fontos információ van, ami benned megvalósulhat. A mozi a leghatékonyabb átadási forma ehhez, ha a megvalósítás felé kell terelni az elmét, nemcsak a lenyugvás felé. Abban erős a DRC, így az álommeditáció is, hogy az álmaid megvalósulhatnak és megtanít arra, hogy olyat álmodj, amire szükséged van. Megtanít az aktív és önálló tudatosságra ahelyett, hogy csak passzívan követnél valakit vagy valamit. Növeli a kreativitásodat. A memóriádat fejleszti. Erőssé tesz a végrehajtáshoz is. Fogod majd tapasztalni, hogy ez mennyire így van.

Mi a következő lépés, ha végigjártam x mennyiségű programot? A meditációban a fenntartásra és a fejlődésre is törekszünk, ezért azt rendszeresen kell végezned. Különösen addig, amíg nem vagy benne stabil és önálló. Kúraszerű sűrűséggel, heti többször meditálj. Utána pedig a továbbfejlődésed miatt érdemes hosszútávon járni. Nagyon messzire lehet eljutni ezzel, és ha időben jössz vissza, akkor nem lesz visszaesésed vagy stagnálásod, hanem mindig új dolgokat fogsz tapasztalni. Ráadásul nemcsak az álmaidban, hanem ébren is, mivel a megvalósításban aktív és eredményes leszel.

Ha nem tudok minden héten jönni, csak havonta, akkor milyen eredményt tudok elérni? Tervezni érdemes. Amikor lehetséges, akkor kell sűríteni. A kezdeti sikerek eléréséhez is érdemes sűrűn járni, lehetőleg hetente 3x. Ezt neked kell eltervezned és odafigyelve végrehajtanod. Érdemes előre időpontokat foglalni és beírni a naptáradba is. A havi egyszeri mozizás kevéssé segíti a fejlődésedet, főleg a tudatossá válásodat. Nehezen fog összeállni benned, hogy mit értél el, mi tekinthető sikernek és hogyan köthető ez az álmodáshoz és az álommeditáláshoz. Inkább arra lesz elegendő, hogy regeneráljon téged, kijavítsa a közben keletkezett újabb kis hibákat és sérüléseket, és egyre inkább feltölt energiával. Így majd tapasztalhatod, hogy közvetlenül az álommeditálás utáni néhány éjszakán mélyebb alvásod lesz egy ideig. Ne félj, ezek a kezdetek, ha mínuszból indulsz, azaz ha sokat kell előbb regenerálódnod, ami szintén nagyon energiaigényes.
De látni fogod azt is, hogy a ritkán következő meditációs alkalmak között a változások lecsengenek.

Mennyi az optimális mozizás? Az optimális fejlődésed érdekében a heti egyszeri mozizást ajánljuk a már elért sikerek fenntartására. Heti 3 mozizás pedig a továbbfejlődéshez szükséges. Lehet váltogatni a sűrűbb és a ritkább időszakokat.

Ha elvégzek kb. 20-30 alkalmat, és utána nem jövök többet, akkor évek múlva is fel tudom használni az itt megszerzett tudást? Semmilyen tudás nem változatlan. A asználat és a gyakorlások során lehet fenntartani magadat olyannak, amilyenné váltál. Ha egyáltalán nem csinálod, akkor természetes, hogy egy rész elfelejtődik és újra edzetlenné, gyakorlatlanná válsz. Teljesen azonban nem múlhat el a hatása akkor sem, ha addigra már az életed részévé vált. Ez nagyon különböző, egyénfüggő, de a gyakorlatban elért sikerek megmutatják, hogy ki hol tart  éppen.

Lehet-e eredményt elérni már néhány alkalom után is? Igen, sok eredmény van. A legtöbb visszajelzés arról szól, hogy meditálás után mélyebben aludtak éjszaka és jobban kipihenték magukat reggelre. Olyan új tapasztalatok is vannak, amiket a gyakorlott tudatos álmodók szoktak elérni hosszabb gyakorlás után. Ennek az az oka, hogy az agy nagyon felfrissül, felszabadul és hirtelen lendületbe kerül, amikor megmutatkozhat, hogy mire lehetne már most is képes, ha semmi sem akadályozná ebben.

Hány alkalom kell ahhoz, hogy már tudatosan álmodjak? Vannak, akiknél azonnal van 1-2 tudatosabb álmodás és elmondják, hogy elkezdték irányítani az álmaikat. De ez még nem tartós. 5 mozizás után már elég sűrűn előfordul.

Akkor is hat rám, ha az összes alkalmat végigalszom? Nem fogod, de éppen ez a lényeg, hogy alváskor is hallod a mozit és a fények is hatnak rád a szemhéjadon keresztül, mert a fény áthatol és a mozgások is láthatóak. Az sem baj, hogy ilyenkor nem vagy tudatos és nem emlékszel. A kibernetikus programozás teljesen új útja a tanításnak. Az álommeditáció nagyon kellemes és egyúttal hatékony, hogy ébren, félébren és alvás közben is tanulhass általa. Ebben a DRC a jelenlegi legjobb módszer a világon.

Jöhetnek-e gyerekek a programra? Ők gyorsabban tanulnak? Azok a gyerekek jöhetnek, akik alkalmasak arra, hogy 40-45 percig bírják a fejhallgatót és a szemüveget viselni és képesek végignézni, mégha elalvásokkal együtt is, egy ilyen időtartamú filmet. Már tudnak olvasni. Ha gyakran kell kimennie, nem bírja a fején az eszközöket, ha túlmozgásos, ha még nem tudja megtanulni az eszközök beállítását, akkor még nem neki való. Minden felnőtt sem képes erre. 🙂 Ha azonban a szülők úgy érzik, hogy a gyerekük alkalmas erre, akkor a Bemutató mozizáskor megismertetjük vele az eszközök beállításait, és ha tetszett neki, akkor elkezdheti a programot. A gyerekek sokkal gyorsabban fejlődnek ebben is. 🙂

Tudok-e fogyni az álmomban, ha éber életemben nem megy? Diétázom, sportolok, de nem érek el eredményt. Bármiben eredményes lehetsz, és főleg abban van rá szükséged, amit eddig nem értél el. Ennek lesz egy észrevétlen része, de kell hozzá egy tudatos rész is, ahol tervezel és verge is tudod hajtani a tervedet. Ebben a tudatosságban, erőnlétben és kitartásban is sokat segít a vendégeinknek a mozizás. Elmondják, hogy belelkesednek és ezt fenn tudják tartani és nagyon élvezik, hogy ilyen állapotban érik el a céljaikat. Sokszor csak ennyi hiányzik hozzá. 🙂

Jobban fog-e menni az angol tanulás, ha ide járok? Nagyon jó a kérdésed. A tanulást nagyon megerősíti, a rövid és a hosszútávú memóriát is. Segíti a koncentrációt, gyorsítja a tanulást, javítja a memóriát és kevésbé leszel fáradékony. Éjszaka pedig érdemes úgy aludnod, hogy elalvás előtt feladatot adsz magadnak. Például kimondasz hangosan is néhány új szót, próbálsz velük mondatokat alkotni fejben és azt a feladatot adod magadnak, hogy álmodban találkozz valakivel, akivel angolul fogsz beszélgetni. Minden este ezzel kell lefeküdnöd és hamarosan vissza fogsz emlékezni arra, hogy megtörtént-e és pontosan hogyan zajlott. Ezt érdemes naplózni is és nekünk is elküldheted, mert akkor még jobban tudunk neked segíteni benne a tanácsainkkal és azzal, hogy milyen sűrűn érdemes eljönnöd mozizni.

Hogyan találom meg a saját utam ennek segítségével? Az intuícióim is erősödnek? Az intuitív utat jól segíti a program, de ez olyan egyedi, hogy mindenkinél más célok, más kiindulási állapot, más tehetség és egyebek vannak. A tiédre is nagyon kíváncsiak vagyunk mi is. Egyszerűen annyi a dolgod, hogy elkezded és naplózod az álomemlékeidet, szóval álomnaplót kell vezetned. Nagyon hasznos és tanulságos lesz. Ennek alapján egy idő után már jól követhetővé válik, hogy miben kell fejlődnöd és milyen feladatokat érdemes adnod magadnak alvás előtt és akár ébren is.

Kapok-e a program elvégzése után egy anyagot, amivel tudom ezt otthon is gyakorolni? Az álommeditációhoz nem szükséges otthon gyakorolni, mert a benne lévő program mellett erre nincsen szükség. A sikeres változások meglepetésszerűen jönnek és ezeket csak zavarná bármilyen tudatosság. Hagynod kell magadat szabadon reagálni, hogy a változások megtörténhessenek. Amikor pedig “magától” megjelenik a tudatosság is, akkortól lehet majd elkezdeni a szabad és önálló kísérletezéseket. A feladatokat pedig a meglepő változások fogják adni mindenki számára, teljesen egyedi, izgalmas úton haladva ezekkel.

Jó az, hogy az álmomban is tudatos akarok lenni? Az a fejlődést hozó cél, hogy álomban is tudatosabbá válj, mert csak a mindkét állapotban elért tudatosság a valódi tudatosság. Aki tehát álmában nem ébredt még fel, azaz nem vált tudatossá, az ébren sem képes átlépni a határokat. És hogy ez miért lenne olyan kívánatos? Azért mert a sikerhez nem elég álmodozni, hanem realizálni is kell az álmokat. Át kell tudni lépni határokat és akadályokat, melyek szemmel nem láthatók, legfeljebb elképzelhetők. De ahhoz egy egészen másik éberségre van szükségünk, hogy a nem hétköznapi, vagy az eddig sikertelen tervek is valóra válhassanak.

Alvási paralízissel küzdőkön segíthet az álommeditáció, illetve ajánlatos nekik megpróbálni? Feltétlenül ajánlott mindazoknak, akik az álmodással kapcsoltan is küzdenek valamilyen problémával. Az agy vezérli ezeket a köztes állapotokat is. A zavarok okainak keresése helyett azonnal rendezzük az agyi működéseket. Ha ez eléri a sikeres mértéket, akkor a zavar is elmúlik.

Komplett agymosást kapunk? 🙂 Milyen igaz! 🙂 Ez az egyik fő célja az álommeditáció programnak, mint minden meditációfajtának is. Az agyat ki kell tisztítani a sok zajtól, ami benne kering, és zavarja a vételt és az adást is.

Tulajdonképpen mi ez az álommeditáció? Sajnos egy ilyen posztba nem tehető bele minden, de ne csüggedj, mert mindent leírtunk már, ami érdekelhet. Kérlek, hogy rohamozd meg a weboldalunkat, és ha egészen bele szeretnél látni a DRC tudományába, akkor azt is megteheted a cikkek rovatban.

Honnan kaphatok pártatlan információkat a programról? Ha másoktól szeretnél róla hallani, “pártatlanul”, akkor a weboldal vélemények rovatát olvasgasd. Már bőven találsz benne izgalmas felfedezéseket, véleményeket.

Hogyan tudok a legjobban álommeditálni? 1. Ne meditálj, ne koncentrálj, ne adj magadnak feladatokat az álommeditáláskor. 2. Ne olvasd a szövegeket, hogy megtanulhasd a teljes képernyős látást, azaz egyszerre és egyben látni az életben is. 3. Ne menj le alfába, theta-ba vagy más általad tanult és gyakorolt állapotba, mert itt teljesen másra van szükséged, és azt meg fogod kapni, majd meg is fogod tanulni, ha hagyod. 4. Ne várj általad már ismert vagy áhított élményeket és tapasztalatokat, mert a DRC teljesen új mindenki számára, ezért egyre több mozizás után fogod megtanulni és megérteni a használatát és azt is, hogy itt mi mindent tanulhatsz meg. 5. Ha félsz, akkor olvass a DRC-ről a weboldalon, különösen a vélemények rovatot, és készülj fel arra, hogy bizalmad legyen hozzá. 6. Ha félsz attól, hogy az eddig más módszerekkel elért eredményidben a DRC meg fog téged zavarni, akkor tedd fel magadnak a kérdést: van még megoldatlan vagy megtanulandó kívánságod? Akkor újat kell tanulni és bátorrá kell válni. 7. Ha nem megalapozott a hozzáállásod a DRC-hez, mert akár túl lelkes vagy, akár túl bizalmatlan, akkor készülj fel, és ne bízd magad a vak szerencsére, hogy majd meglátod. Olvasd el a DRC weboldal cikkeit és a véleményeket, meg mindent mást is, mert megéri, hogy tudd, hogy mire vállalkoztál. Így fogod tudni a legjobbban kihasználni már az első alkalomtól kezdve. 8. A DRC-vel az álmaidra helyezzük a fókuszt. Ne várj semmit a DRC filmektől, mert a kulcs te magad vagy. Figyeld az alvásodat, az álmaidat, a közérzetedet, a pihentségedet, és a reakcióidat. Persze ne is egyetlen mozizásból akarj mindent megtudni az álommeditálásról, mert az nem foghúzás, hogy azonnali és visszafordíthatatlan eredményt adjon.

Milyen rendszeresen meditáljak? Az Álommeditáció nem kíván semmi mást, csupán a rendszerességet: a legjobb előrehaladást a heti 2-3 mozizás adja, folyamatosan.

Hogyan tudok a legjobban haladni a DRC-vel? Az álommeditálást is tanulni kell. Ennek ellenére már az első alkalomtól kezdve hatásos. Akkor is, ha közben még nem sikerül a testnek pihenni, ha túl sok a saját gondolat, ha a szövegeket elolvassák. Ezek miatt nehéz figyelni mindenre egyszerre. Az sem akadály, ha az ébrenmaradás csak erőlködés árán sikerül. Még ezen zavaró körülmények ellenére is létrejön az agy kitisztulása és felépülése, az agyi funkciók javulása. Aztán hamarosan kialakul az egységessé váló figyelem a mozizások alatt. Ezzel létrejön a “testetlen” álomállapot.

Mikortól válik sikeressé az életem? 10-20 mozizástól tapasztalható a teljes és látványos átalakulás, amin az ismerősök is csodálkoznak. Az életben bekövetkező erős változások minden nap új meglepetésekkel, halmozódó “hihetetlen véletlenekkel” járnak együtt.

Mit kell tennem a mozizás közben? A mozizóknak csupán egy feladata van: álommeditálás közben hagyniuk kell magukat öntudatlanul, szabadon reagálni. Nem kell csinálni semmit, csak élvezni a programot. Az eredmények mindig automatikusan, meglepetésként fognak jönni.

Mit kell tennem a sikerért a mozizás előtt és után? Előtte és utána sem kell törekedni semmire. Magától beindul a tudatos önvezérlés is. Csupán az agyra ható élvezeti szerek elhagyása számít lényegesnek: koffein, alcohol, nikotin, altatók, nyugtatók, kedéllyavítók és más szerek rontják a hatást, mert szennyezést és korlátozást okoznak az agyban, ezzel akadályozzák a gyors és szabad átalakulást.