R. Feri

103

Tudatos álmodó vagyok. A munkámhoz sok agyalás szükséges, ébren is álmodok. (tovább…)

Petőcz Orsi

88

Nemrég azt álmodtam, hogy egy piros kerítéses, nagy ház kertjében játszottam a gyerekekkel. Az egyik kislány Orsi néninek szólított, majd örömmel mesélte el, hogy mi történt vele a héten. (tovább…)

Lili

0

Álmomban gyakran veszekszem a nővéremmel. Az egyikben előfordult, hogy belenyomtam a fejét egy halastóba, mely a nagymamánk kertjében volt. Halak estek ki a szájából, nagyon undorító volt. (tovább…)

Eszti

261

Egy álmomban gyerek voltam még, s kaptam a testvéremtől egy babát. Jött egy boszorkány és kitépte az ajándék babám összes haját, nagyon mérges voltam rá. (tovább…)

Veronika

89

Gyakran tudom irányítani az álmaimat, saját történeteket találok ki, s úgy alakítom az eseményeket, ahogyan én szeretném.

Remek lenne, ha kipróbálhatnám magam több dologban, hogy megtaláljam azt, ami igazán én vagyok.  (tovább…)

Lorena P.

0

Régebben többet álmodtam ugyan, de ma sem panaszkodhatom. Gyakran álmodom a kutyánkkal, szegény már pár éve meghalt.  (tovább…)

Lilla

0

Van egy nagyon furcsa álmom, melyben egy óriási szürke golyó kerget. Látom, ahogy az utcánkban gurul lefele és fenyegetően néz rám.  (tovább…)

Kocsis T.

75

Nincs visszatérő álmom, de nagyon érdekes dolgokat szoktam álmodni, néha kusza, néha izgalmas, nagyon ritkán felzaklató dolgokat, de rémálmaim szerencsére nincsenek. Az álmok világa elképesztően izgalmas és alapvetően nagyon szeretek álmodni, és álmodozni is! (tovább…)

Noémi

0

Nem emlékszem az álmaim tartalmára, csak az érzésre, amit közben átéltem. Élvezem, mikor boldogan kelek fel utánuk. (tovább…)

Gabi

93

Gyerekkoromban sokszor az agyamra ment a kis húgom, ami szerintem egy bizonyos életszakaszban nem csoda. Éjszakánként gyakran álmodtam azt, hogy akaratomon kívül fájdalmat okozok neki.  (tovább…)

Viktória

70

Volt egy autóbalesetem pár éve, szerencsére komoly baj nem történt, csak a lábamat sértette fel egy vas darab. Azóta gyakran újraélem álmomban, s a zajok még sokáig visszhangzanak a fülemben.  (tovább…)

Ricsi

0

Mostanában nem álmodtam semmit, illetve nem emlékszem rá. Nyugtalanul alszom, s többször felkelek éjszakánként, így félbeszakadhat az álmodási folyamat. (tovább…)

V. Krisz

0

Sok minden érdekel, s vannak, amik annyira foglalkoztatnak, hogy visszatérnek az álmaimban is. Például van, mikor félelmetes apokalipszisről álmodom, mint a horror filmekben.  (tovább…)

Bianka

0

Emlékszem az álmaimra reggelente, de előfordul, hogy csak nap közben jut eszembe néhány jelenet belőlük. Visszatérő rémálmomban leparkolok valahova az autómmal, s mikor visszatérek már nincs ott – ellopták, vagy elfelejtettem hogy hova parkoltam.  (tovább…)

Barbara

0

Gyerekkoromból rémlik egy álom, melyben egy nagy sivatagban utaztunk a családommal. Arra emlékszem, hogy meghal valaki. Amikor újra álmodom, mindig más az áldozat.  (tovább…)

S. Barbara

0

Van egy álmom, mely nagypapám halála óta vissza-vissza tér. A szobámban látom őt, az ágyam mellett állva engem néz, talán még beszél is hozzám.  (tovább…)

K. Dani

0

Egy ideje már csak a rémálmaimra emlékszem, ez talán azért lehet, mert nagyobb hatást gyakorolnak rám, mint a jó álmok. Ezek a rossz álmok mindig úgy kezdődnek, hogy felébredek egy helyen, mindig máshol.  (tovább…)

S. Réka

0

Az édesapám szobrász, s nagyon sokat segítettem neki már kiskorom óta. Álmaimban formák, absztrakt alakok jelennek meg. Sokszor van az erdő körülöttem krepp papírból, míg a víz porcelánból. (tovább…)

Gizella

0

Fiatal korom óta intenzívek az álmaim. Gyakran álmodom a családommal, s olyan dolgokkal melyek foglalkoztatnak a mindennapokban.  (tovább…)

Krisztián

73

Én akár még a nap végén is emlékszem az álmaimra. Olyan témákkal álmodom, melyek hétköznapiak, s nappal is foglalkoztatnak. Rémálmaim is hétköznapi témákat dolgoznak fel, például betörnek hozzám, feltörik az autómat. Érdekes, rémálmaim csak akkor vannak, ha fázom éjszaka – akkor ébredek fel, ha zuhanok bennük. Az is előfordul, hogy ha úgy érzem álmodás közben, hogy valami nem stimmel, akkor felismerem, hogy álmodom, s próbálom valahogy más irányba fordítani az eseményeket.

Szeretnék egy jó munkahelyet, egy nagyszerű lakást, és egy olasz autót. Nagyszerű lenne körbeutazni az USA-t, s egy Dunkin’ Donuts fánkozóban fánkot enni.

more

Tina

0

Olyan emberekkel álmodom, akiket nem ismerek személyesen, csak láttam őket a metrón vagy az utcán, s álmomban barátok vagyunk.

Szeretnék végre olyan munkát végezni, ami a szakmámmal kapcsolatos, s jól is fizet. Csodálatos lenne New Yorkba eljutni, s akár ott le is telepedni.

more

John H.

95

Az álmaimban mindig van valami rendszer, ami alapján teszek dolgokat, illetve amerre mennem kell.  Folyosók, labirintusok, visszatérő helyszínek és azok az emberek szerepelnek ezekben a történetekben, akik fontosan számomra.

Pár napja vagyok Budapesten, nagyon tetszik a város. Pihenés közben is szeretek rajzolgatni, mindig pörög valamin az agyam. Nagy vágyam, hogy a rajzaimból, s a történeteimből egyszer egy mesefilm készüljön. Remek lenne a Pixar-nál vagy a Disney-nél dolgozni, de ezek egyelőre csak álmodozások.

more

Dorci

74

Amikor kisebb voltam nagyon szerettem a Jurassic Park című filmet, s oda voltam a dínókért. Nem meglepő, hogy gyakran álmodtam velük.  Az álomban családommal mentünk vásárolni mikor jöttek a dinoszauruszok, nagyon féltem, hogy megtámadnak minket. Valahogy hazajutottunk, de akkor jött a nagy T-Rex, benézett az ablakon és be is törte azt. Nem emlékszem már hogyan, de végül megmentettem a családomat a ragadozó karmaiból.

A legnagyobb vágyam az, hogy autóversenyző legyek. Gyakran álmodozom arról is, hogy kijutok a Nagydíjra, s találkozom Sebastian Vettel- lel. Szeretnék Spanyolországba is eljutni és megnézni egy Barcelona – Real Madrid meccset.

more

Annus

0

Az álmaim kifejezetten irreálisak és fantáziadúsak. Gyermekkoromban volt egy rémálmom, hogy egy fekete párduc elvitte a családomat, s én egyedül maradtam.

Nagyon szeretnék bejutni a gépészmérnöki karra, hogy majd később én tudjam átvenni a céget a szüleimtől. Fantasztikus lenne Olaszországba utazni, s a tengerparton lenni. 

more

Viktória

0

Általában csak a nyomasztó és félelmetes álmaimra emlékszem, melyektől még sokáig rosszul érzem magam. Gyermekkoromból rémlik egy álom, mely gyakran visszatért – hazaértem és nem találtam szüleimet, hanem mások voltak ott helyettük. Mostanában már reálisabb álmaim vannak. Régi barátokkal, régi szituációkkal álmodom. Előfordul az is, hogy tudatában vagyok annak, hogy álmodom, de sajnos nem tudom irányítani a dolgokat.

Régebben ideaélista, most már földre szálltabb vagyok. Valamennyire sikerült megvalósítani a vágyaimat, s most ezt a jelen állapotot szeretném megtartani.

more

Tünde

0

Mindig emlékszem arra, hogy mit álmodom éjjelente. Kifejezetten érdekelnek a tudományos dolgok, a sci-fi, s az ilyen témák foglalkoztatnak az álmaim során is.

Egyre kevésbé aggodalmaskodom a jövő miatt, inkább a jelennek élek. Fantasztikus lenne, ha egyszer kiadnám a könyvemet, melyet jelenleg írok. Szeretnék sikeres lenni, s olyan munkát végezni, ami boldoggá tesz.

more

Tomi

0

Mivel kifejezetten érdekel a képregényes, szuperhősös világ, így álmaimban is visszatérnek ezek a történetek. Szerencsére mindig én vagyok a hős, aki mindenkit megment, s aki után döglenek a csajok. J Persze vannak rémálmaim is, melyek nem ebben a világban játszódnak, ezek személyesebbek, s a múlt rossz emlékeit idézik elő.

Hatalmas vágyam, hogy Amerikában élhessek. Szeretnék ott letelepedni és családot alapítani. Remélem, egyszer megvalósul ez az álmom, s tényleg olyan jó lesz, amilyennek elképzeltem.

more

Luca

0

Legtöbbször emlékszem az álmaimra. Minden reggel próbálom összerakni a részleteket, hátha üzen nekem valamit arra a napra. A lelki állapotomtól függ, hogy mi az, amiről álmodom. Ha negatív életszakaszban vagyok, akkor gyakran zuhanok.

Olyan ember vagyok, aki képes bármiből inspirálódni, s igyekszem is minden körülöttem lévő dolgokban a pozitívat meglátni. Engem ez éltet, így fontos számomra, hogy én is inspiráljak másokat.

more

Marika

0

Nem emlékszem az álmaimra, szerintem nem is álmodom már. A korral jár.

Itt az iskola udvarán lakik ez a macska család, nemrég született három kiscica is. Senki se szeretné örökbe fogadni őket, még menhelyen is megpróbáltuk, ők se tudják elhelyezni ezeket az apróságokat. Barátnőmmel járunk ide etetni napi kétszer, saját pénzből. Megterhelő, főleg anyagilag, de nem hagyhatjuk őket cserben. Nagyon jó lenne, ha szerető és gondoskodó gazdikra lelnének. Jelenleg tényleg nincs más, amit szeretnék.

 

more

Bettina

72

Előfordul, hogy mikor rossz dolog történik az álmomban, s szinte menthetetlen vagyok, képes leszek irányítani a dolgokat. Olyan, mintha egy szupererő birtokosa lennék. Ekkor sikerül legyőznöm valakit, vagy kiszabadulnom valahonnan. Nagyon jó érzés, s ezek után már alig akarok kikelni az ágyból.

Tudom, klisésen hangzik, de szeretnék valami maradandót alkotni. Remek lenne, ha a halálom után is emlékeznének rám az emberek, nem csak a családom. Már csak azt kell kitalálnom, hogy milyen területen lennék a legjobb. 🙂

more

A. Míra

0

Különösebben nem emlékszem az álmaimra. Van az a köztes állapot, mikor már lefeküdtem aludni, de még nem aludtam el mélyen. Előfordul, hogy azt érzem, hogy zuhanok, s ilyenkor felriadok. Nagyon megijedek mindig, annyira valóságos.

Fantasztikus lenne nyitni egy cukrászdát a húgommal. Már gyerekkori vágyunk ez, de még nem sikerült nagy dolgokat tenni az ügy érdekében. Jelenleg cukrásznak tanulok, de még nem tartom magam olyan profinak, hogy a közeljövőben teljesüljön ez a dolog, s persze a megfelelő összeg sincs még meg hozzá. Úgy érzem, Magyarországon nem fogjuk tudni véghezvinni azt, amit szeretnénk, így mindenképpen külföldön tervezzük megnyitni a kis üzletünket.

 

more

Gergely

72

Egy visszatérő álmom van, ami attól függően jelenik meg, hogy milyen lelki állapotban vagyok. Ebben az álomban egy zsúfolt városban vagyok, ahol egyedül érzem magam. Egyszerre csak lelassul minden, mint a filmekben, s csak én tudok rendesen mozogni. Kicsit félelmetes számomra ez a dolog, de valamilyen szinten érdekes is.

Művészettörténet tanárnak tanulok, engem nagyon érdekel, s szeretem is. A legtöbben úgy emlékszünk vissza ezekre a gimnazista órákra, hogy halál unalmasak voltak. Én szeretném másképpen tanítani ezt a tárgyat, lelkes vagyok és motivált, remélem nem bukok el, s sikerül érdekessé tennem a művészettörténetet.

more

Liliána

0

Nemrég hoztunk egy fontos döntést a párommal, örökbe fogadtuk ezt a kutyust. Sokan mondják, hogy ha sikerül „felnevelnünk” egy kutyát, vagy egy macskát, akkor a következő lépés a gyerek. Nos, mi próbára tesszük magunkat. Talán nem véletlen, hogy sokat álmodok ezzel kapcsolatban. Rémálmok gyötörnek éjjelente, hogy a kutyusunkat megtámadják, vagy veszett lesz, s ő támad rá az emberekre. Van, mikor meg kell mentenem őt egy égő házból vagy egy szakadékból.

Nagyon szeretném, ha a jövőben már nem lennék ennyire stresszes, s egy nyugodt helyen élhetnék, ahol nem kell rohannom sehova. Remek lenne vidéken élni, s ott családot alapítani.

more

Émi

0

Éjszakánként előfordul, hogy be vagyok zárva egy helyre, melynek átlátszóak a falai. Alattam nagy sötétség, s körülöttem furcsa alakok vannak – figyelnek engem. Nem tudom, mi a céljuk velem, annyira rosszul érzem magam ettől az álomtól, hogy gyakran sikítva kelek fel.

Nagyon szeretnék egy cicát, jelenleg ez a legnagyobb vágyam! Amikor kisebb voltam, a nagymamámnál volt egy kiscicám, de sajnos elütötte az autó. Budapestre költözésünk miatt nem lehet kisállatom, ezért nemrég kaptam a szüleimtől ezt a plüsst, hogy valamennyire kárpótoljon. Ha családot alapítok, biztosan lesz rengeteg állatom, főleg macskám!

 

more

Franci

0

Álmaimban meg kell oldanom valami logikai problémát, vagy ki kell jutnom valahonnan. Vannak ezek a szabadulós játékok, ahhoz tudnám hasonlítani. Az efféle álmaim számomra nem rémálmok. Vannak ijesztő részei, de inkább izgalmasak, mintsem hogy félemtesek.

Kifejezetten érdekel az indiai kultúra, szeretnék odaköltözni, s ha tényleg olyan, amilyen álmaimban, akkor szeretnék ott letelepedni.

more

Silja

0

Csak akkor emlékszem az álmaimra, ha van időm pihenni. Ilyenkor repülésről álmodok, mely olyan könnyedén megy számomra, mintha sétálnék.

Én csak azt szeretném, amit a legtöbb ember: boldog lenni, s olyat tenni, amire büszke lehetek.

more

Anna

0

Van egy gyerekkori álmom, amivel azóta sosem álmodtam. Az udvarunkon játszottam pár barátommal, s az udvarból hirtelen egy dzsungel lett. Egy tigris jelent meg előttem, gyilkosan nézett rám, s meg is harapott a nyakam körül. Nem éreztem fájdalmat, s nem is vérzett. A történtek után bementem a szüleimhez, sajnos senki sem hitte el, pedig számomra olyan valóságos volt.

Szeretném, ha boldog lennék, s lenne egy hatalmas boldog családom.

more

F. Luca

0

Egy álom kísért éjszakáról éjszakára. Kívülről látom magam, s hirtelen átváltozom egy állattá – tudom, furcsán hangzik. Minden alkalommal más állat vagyok, van mikor sólyom, van mikor medve. Nem tudom, ennek milyen jelentése van, de abban teljesen biztos vagyok, hogy amivé változom, az akkori lelki állapotommal szorosan összefügg.

Gyermekkori nagy vágyam, hogy pilóta legyek. Nagypapám az volt, s mikor kicsi voltam rengeteget mesélt róla. Szeretném körberepülni a Földet!

more

Dóri

0

Mostanában az álmaim sajnos elég nyomasztóak, ez azért van, mert olyan életszakaszban vagyok, ahol sok fontos döntést kell meghoznom.

Csodás lenne, ha végre lenne egy kiegyensúlyozott kapcsolatom. Szeretnék olyan munkát találni, ami utazással jár, így teljes mértékben élvezhetem, amit csinálok.

more

Melinda

0

Régen álomnaplót szerettem volna vezetni, mert annyira intenzíven éltem át az álmaim. Olyan valóságosak voltak, hogy azt hittem megtörténtek. Mostanában ritkábban emlékszem rájuk. Gyermekkoromban rémálmok gyötörtek, melyekből érzések maradtak meg reggelre, ezek a mai napig visszatérnek hozzám.

Úgy érzem, a jelen életemben minden annyira rendben van, hogy nem vágyom másra.

more

Patti

0

Nem emlékszem az álmaimra, reggelente csak annyit érzek, hogy álmodtam valamit.

Általában azt érzem, hogy sötét helyen voltam. Fantasztikus lenne egy csodálatos helyen élni! Egy erdei tisztásról álmodozom, ahol van egy hangulatos, de mégis modern házikóm. A gyerekek szaladgálnak a réten, s én pedig a jóképű férjemmel teázok a verandán. Ez, amire most vágyom!

 

more

Robin

0

Csak akkor emlékszem arra, amit álmodom, ha hirtelen felébredés után visszaalszom. Ezek általában rossz dolgok, a félelmeimet élem át.

Nagy vágyam, hogy Japánba utazhassak. Szeretnék sikeres lenni, letelepedni, s meghitt családi életet élni.

more

Rebi

0

Elég gyakran emlékszem az álmaimra. Könnyűnek érzem magam, tudok repüln s könnyedén végzek akrobata mutatványokat. Egy másik típusú álmomban a döntéseim be nem következet kimenetelét álmodom meg, hogy mi lett volna, ha másképpen alakulnak a dolgok.

Az életem során szeretnék felfedezni valami nagy dolgot. Álom munkám egy számítógép játékos cégnél lenni gamer pszichológus. Ha majd családot alapítok szeretném, ha harmóniában élhetnénk.

more

Nat és Paul

94

Előfordul, hogy éjszaka közepén arra ébredek, hogy Paul beszél álmában. Néha nagyon ijesztő. Sajnos reggelre nem emlékszik semmire, s én mesélem el neki mi történt, sokat nevetünk ezen. Szerencsére én nem csinálok ilyeneket éjszaka. Engem rémálmok gyötörnek inkább arról, hogy terhes vagyok, s nem tudom felnevelni a babát, vagy elveszik tőlem. Sokszor beszélünk gyerekvállalásról. Valószínű, hogy az ezzel kapcsolatos félelmeimet próbálom feldolgozni álmaimban.

Amerikából jöttünk ebbe a gyönyörű városba, sokan ajánlották már, hogy látogassunk el ide, nagyon jól érezzük magunkat! Nagy álmunk, hogy felfedezzük Európát, s most teljesül.

 

more

Mamie

1

Álmaim általában a mindennapjaimat tükrözik. Olyan emberekkel találkozom, akik fontosak számomra. Hogy az álmom jó vagy rossz, az attól függ, hol tartok az életemben.

Egy hónapig Párizsban élhettem, ezzel egy nagy álmom vált valóra. Szeretnék még utazgatni, s betekintést nyerni más kultúrák életébe.

more

T. Bianka

1

Visszatérő álmom, hogy egy üres térben vagyok, ami teljesen fehér. Sétálok a nagy ürességben – ilyenkor teljes nyugodtság önt el. Ebből az álmomból soha nem ébredek fel, olyan mintha az agyam két álmom között ezzel a képpel töltené ki a köztes időt.

Hogy miről álmodozom? Hm… Nehéz kérdés. Szeretnék megtanulni motort vezetni, és a naplementébe száguldanék, mint a filmekben.

more

Becca

0

Nem mindig emlékszem arra, amit álmodok. Ha igen, akkor csupán azokra az emberekre, akikkel találkoztam az álmomban. Mivel őket szeretem és ismerem, így általában ezek az álmok jó érzéssel töltenek el.

Nagy vágyam, hogy körbe utazzam a Földet és láthassak mindent ezen a nagyszerű bolygón. Egy nagy boldog család – úgy gondolom mindenki nagy vágya, ahogyan az enyém is. Persze sok kutyussal, és gyerkőccel – így lesz tökéletes.

more

Shona

0

Csak akkor emlékszem az álmaimra, ha nem alszom jól. Ilyenkor általában azt álmodom, hogy eltévedek egy sötét városban. Sajnos a való életben nem tájékozódom túl jól, így ez nem is meglepő. Nem félek ebben az álomban, ami kissé furcsa, hiszen ha a valóságban eltévednék, biztos rögtön pánikba esnék.

Szeretem a mostani életemet úgy, ahogy van! Örülnék, ha a jövőm is ilyen lenne.

more

Leah

0

Gyermekkoromban gyakran emlékeztem az álmaimra, de most, hogy felnőttem egyre kevésbé foglalkoztatnak.

Minden vágyam, hogy boldog legyek. Szeretnék egy nagy napsütéses farmon élni, ahol sok kutyus vesz körül és ahol én termesztek meg mindent, amire szükségem van.

more

Maria S.

90

Fiatal koromban intenzíven emlékeztem az álmaimra, jelenleg nem tudnék felidézni egyet sem. Persze mostanában is álmodom, de legtöbbször nem emlékszem rájuk.

Ausztriából jöttünk ide nyaralni a családommal. Sok helyen jártunk már Magyarországon belül, de kifejezetten Budapestre még nem jöttünk pihenni. A Széchenyi fürdő remek, s nincs kellemesebb most, mint itt hűsölni a tóparton ebben a melegben. Ritkán sikerül összehozni, hogy a család mind a négy tagja együtt nyaraljon. Ha kívánhatnék sem kívánnék többet, vagy mást… Minden tökéletes így, ahogy van. Van egy gyönyörű családom, akiket boldoggá tudok tenni, más nem is számít.

 

more

Barbi

0

Éjszaka nagyon aktív vagyok, furcsábbnál furcsább álmaim vannak. Természetesen sok a szerelmi témájú – olyan emberekkel jövök össze, akik még sosem jutottak eszembe ilyen téren. Vannak rémálmaim is, elesek, leesek helyekről, általában hosszú lépcsőkön botlom meg. Szerintem nekem ez valamiféle fóbiám lehet, mert egyszer gyerekkoromban legurultam egy csigalépcsőn.

Nagyon szeretem ezt a helyet, olvasáshoz tökéletes. Szeretnék egy hasonló helyen letelepedni, egy tó mellett egy házikóban. Persze fantasztikus lenne egy nagy kastélyban élni. Hacsak feleségül nem vesz egy herceg, nem hinném, hogy ez a vágyam valóra válik.

 

more

Erika

0

Reggelente egy pillanatra bevillan, hogy mit álmodtam, de sajnos mire kikelek az ágyból már el is felejtem.

Gyermekkoromban minden vágyam volt, hogy divattervező legyek. Szerencsére ez mára már megváltozott, de a divat szakma még mindig érdekel. Újságírást tanulok, és fantasztikus lenne egy divat magazinnál dolgozni. Kedvenc filmem Az ördög Pradát visel – ez a film mindig inspirál abban, hogy ha szeretnék valamit elérni, ahhoz keményen kell dolgoznom.

 

more

Zsófi

0

Nem alszom jól mostanában, így elég gyakori, hogy valami furcsát álmodok. Előfordul, hogy akaratomon kívül megölök valakit álmomban, kiszorítom belőle a levegőt. Gyakran egyik országból másikba ugrálok éjszakánként.

Szeretnék másokat inspirálni, hogy fogadják el magukat, s merjenek önmaguk lenni. Kung-fut tanulok és szeretnék edzői papírt szerezni, hogy taníthassam azokat, akiket ez érdekel.

more

Uzurose

0

Jelenleg egy könyvön dolgozom, s éjszakánként is ezen pörög az agyam. A történetem egy apokaliptikus Magyarországon játszódik, ahol egy atomháború után a túlélők próbálnak új életet kezdeni.

Nincsenek nagy álmaim. Kis lépésnyi vágyaim vannak minden nap, amit igyekszem teljesíteni, szeretnék koncertekre eljutni, vagy éppen megvenni, amire szükségem van. A legjobb barátom Los Angelesben él, szeretnék hozzá eljutni egyszer.

more

Rika

0

Németországból utaztam ide Budapestre nyaralni. Tegnap éjszaka repülésről álmodtam. Álmaimban gyakran tudok repülni, általában nagyon könnyen megy, de a legutóbb nehezen sikerült, így nem mondanám, hogy jó érzés volt.

Amikor fiatalabb voltam, mindig úgy gondoltam, hogy a karrier fontosabb a családnál, így nagy vágyam volt, hogy sikeres legyek. Ma már úgy érzem, bölcsebb vagyok, de nem tudom, pontosan mire vágyom. Az biztos, hogy szeretnék sikeres lenni, és valami olyat létrehozni, amitől jobb lesz a világ.

more

Réka

0

Általában a nap közben történt dolgokkal függnek össze az álmaim. Azok szerepelnek benne, akikkel aznap találkoztam. Ezekben az álmokban ők és más ismeretlen emberek hoznak engem vicces vagy éppen kellemetlen helyzetbe.

A jövőmet egy szép városban képzelem el, akár itt Budapesten. Szeretnék egy nagy, boldog családot és egy szép házat.

more

Kathy P.

0

Éjszakánként a természetet járom. Hatalmas erdőkben sétálok, ahol nem látni a magas fáktól az eget. Ezek az álmok nagyon megnyugtatnak engem, mintha a belső békémet találnám meg ilyenkor.

Szeretném felfedezni a világ minden egyes részét! A családommal egy időben folyton költöztünk városról városra, országról országra, így az utazgatás nagy szenvedélyemmé vált. Pár hete már Budapesten tartózkodom. Gyönyörű a város, kedvesek az emberek, s remek helyeken jártam ez idő alatt.

 

more

Angi

0

Reggelente homály fedi az álmaimat, néhány motívum rémlik csak. A rémálmaimra sajnos részben emlékszem, elesek, lezuhanok valahonnan, ilyenkor hirtelen felriadok.

Nagy vágyam, hogy utazgassak, konkrét úticélom nincs, a fontos, hogy olyan helyekre jussak el, amelyekben gyönyörködhetek.

more

Anna

0

Álmaimban lehetetlen helyzetekbe kerülök, melyek kifejezetten nyomasztóan hatnak rám felébredés után.

Pszichiáter szeretnék lenni, hogy segíthessek az embereken, főleg azokon, akikről mások már lemondtak. Szeretném felfedezni Ausztráliát.

 

more

Regina

0

Nagyszüleim gyakran feltűnnek álmaimban, akik sajnos már nem lehetnek közöttünk. Ezek jó és rossz álmok is egyszerre, mert örülök, hogy velük vagyok, de végül ébredés után mindig tudatosul bennem, hogy már elhunytak.

Régóta álmodozom arról, hogy a párom megkéri a kezemet. Szeretnék egy tökéletes esküvőt, és a gyermekvállaláson is gondolkozok már.

more

András és Daint

0

Daint (jobb): Gyakran álmodom egy hatalmas luxus házzal, melyben egy hatalmas nappali és rengeteg szoba található. Olyan, mint egy logikai játék, szobákat kell nyitogatnom, s megtalálni a megfelelőt. Ez egy fantasztikus álom, mert nagyszerű dolgokat gyűjthetek össze benne és akkor ébredek csak fel, amikor elégedett vagyok a talált szobával.

András (bal): Nem tulajdonítok nagy jelentést az álmaimnak és nem is igazán emlékszem rájuk. Én a valóságban oldom- és valósítom meg azt, ami foglalkoztat.

Éppen üzlethelyiséget néztünk a ruhamárkánk népszerűsítésére. Tervünk, hogy idén megnyitjuk az első üzletünket. Szeretnénk a külföldi streetwear stílust behozni Magyarországra. 2014-óta nem csak facebook-on, hanem webshoppon is elérhetőek a ruháink.

more

P. Eszter

0

Éjszakánként olyan helyeken járok, ami idegen nekem, de mégis úgy érzem, hogy biztonságban vagyok itt. Van egy visszatérő rémálmom is, amitől ébredés után is rosszul érzem magam. A szobámmal álmodom, de a bútoraim hiányoznak belőle, helyettük porcelán babák vannak. Nagyon félelmetesen néznek rám, és úgy érzem, mintha élnének, s támadásra készülnének ellenem. Szerencsére, ha tudom mindig felébresztem magam, nem szeretném megvárni ennek az álomnak a végét.

Még fiatal vagyok, előttem ál az élet és rengeteg mindent szeretnék. Örülnék, ha sikeres érettségit tennék és felvennének egy kiváló egyetemre. Pontosan még nem tudom mi legyek, ha nagy leszek, de érdekel a művészeti pálya.

more

Máté

69

Van egy furcsa álmom, ami olyan, mint egy videojáték. Egy belvárosi területen – például New York-ban – elrugaszkodom a földtől és felugrom egy felhőkarcolóra, majd lebegve leérek, s ismét ugrok.

Érdekel az orvosi pálya, de egyelőre még nem sikerült bejutnom az egyetemre. Remélem, egyszer felvesznek és azt tanulhatok, amit szeretnék.

more

Peter

0

Csak a rémálmaimra emlékszem.. A múltbéli események kísértenek bennük, a rossz tapasztalataimat élem át újra.

Szeretném bebizonyítani, hogy sikeres vagyok abban, amit csinálok.

more

Monika

0

Az álmaim legmeghatározóbb részét a mindennapi történések teszik ki, megjelennek bennük a barátaim, és a számomra fontos események, helyszínek. Viszont van egy olyan visszatérő álmom, ahol zuhanok egy alagútban lefelé, de sosem érek a végére, mert mindig felébredek. Ilyenkor tudom, hogy álmodom, próbálom irányítani, de sajnos eddig még nem sikerült.

Németországból jöttem ide felfedezni Budapestet. Nagy vágyam, hogy minél több ország kultúráját megismerhessem.

more

B. Krisztina

0

Az álmaimat inkább egy filmhez tudnám hasonlítani. Fellelhetőek benne a tipikus karakterek is, akiket általában az ismerőseim alakítanak. Én sosem szerepelek bennük, mindig kívülről szemlélem az eseményeket. Szomorú vagyok, amikor fel kell kelnem, mert így sosem tudom meg mi lesz a „film” vége.

Gyerekkori vágyam, hogy festő legyek. Nem könnyű Magyarországon elismertnek lenni, de szerencsére a szüleim és a hozzám közel állók mindenben támogatnak. Ugyan még fiatal vagyok, de több tanárom is mondta már, hogy van bennem tehetség, és ne adjam fel.

more

L. Gabriella

1

Éjszakánként utazásról. Nem véletlen..

Éppen a barátnőmre várok, akit már ezer éve nem láttam. Külföldön él és tegnap jött haza látogatóba. Remek lenne, csapot-papot itt hagyni és elutazni vele vissza Amerikába. Szeretnék szerencsét próbálni, és saját magam erejéből felépíteni valami csodásat.

 

more

V. Bence

0

Nagyon ritkán emlékszem az álmaimra, mert mire ágyba kerülök, olyan kimerült vagyok, hogy rögtön mély álomba merülök.

Kaszkadőr szeretnék lenni. Magyarországon ennek a hivatásnak nincs jövője, így mindenképpen külföldön képzelem el a jövőmet. Maximalista vagyok, de nem fogok elkeseredni, ha nem sikerül, mert rengeteg lehetőség van még számomra ebben az életben.

more

Nikoletta

0

Rémálmaimban arctalan emberek üldöznek. Kiabálnak felém, de nem értem mit, annyira rohanok. Ezekből az álmokból kiabálva, zihálva ébredek fel, ami kicsit sem jó érzés. Ilyenkor nehéz visszaaludnom.

Nagy vágyam, hogy állatokkal foglalkozzak. Menő lenne egy állatkertben dolgozni – kiskorom óta erre vágyom. Szeretnék minden szeretnivaló állatból egyet örökbe fogadni, de sajnos ez az álmom még várat magára. 🙂

more

O. Dóra

0

 Sokszor kelek fel riadtan, kiabálva az éjszaka közepén. Álmaimban általában egyedül hagynak, megcsalnak vagy megbántanak a hozzám közel állók. Előfordul, hogy meg is halok, de ilyenkor felébredek.

Színésznek tanulok, és a legnagyobb vágyam, hogy a színházi vonalon sikerüljön elhelyezkednem. Négy felvételin vagyok túl, de túl fiatal vagyok még a szakmához, így mindig elutasítottak. Nem adom fel, addig próbálkozom, amíg el nem érem a célomat!

more

Melinda

0

Minden nap alig várom, hogy elaludjak és újra álmodhassak. Mostanában az egyetemi campusszal álmodtam, korcsolyapálya és tengerpart is volt körülötte, fantasztikus volt.

Szeretnék valami maradandót alkotni az életemben, de nem kell, hogy az egész világ ismerje azt, elég, ha a hozzám közel állók tudják. Nemzetközi gazdálkodást tanulok. Fantasztikus lenne egy olyan cégnél dolgozni, ahol ki tudok teljesedni.

more

K. Diána

0

Éjszakánként előfordul, hogy később bekövetkező eseményeket álmodok meg. Emiatt a barátnőim furának gondolnak, de ezt valahol meg tudom érteni.

Gyerekkorom óta külföldön képzelem el az életemet. Nem rég jártam egy barátnőmnél Ausztriában és nagyon megtetszett az ország. Úgy érzem, ott több lehetőségem lenne, s a családalapítást is ott képzelem el.

 

more

S. Emese

0

Nekem elég szürreális álmaim vannak, nem is mindig tudom őket megmagyarázni. Órák, harsány hangok, élénk színek vagy éppen teljes sötétség – ezek jellemzik őket.

Nincsenek nagy álmaim, nem tervezek. A mának élek!

more

F. Gábor

0

Álmaimban legtöbbször valami baleset ér és ez mindig horrorisztikus látványt nyújt. Sajnos ritkán ébredek fel azonnal, ilyenkor kicsit mintha érezném is a fájdalmat, de ez szerencsére hamar elmúlik.

Kevés ember tudja ezt rólam, de a nagy álmom, hogy séf lehessek. Gyerekkorom óta imádok főzni, a nagymamámtól tanultam. A haverok néha kinevetnek emiatt, de a csajoknál szerencsére bejön. 🙂

more

B. Julianna

0

Amit tudni kell rólam, hogy rendkívül érdekel a régészet, főleg az őslények. Valószínűleg ezért szerepelnek sokszor dinoszauruszok az álmaimban. Legutóbb velociraptorok üldöztek, de szerencsére nem értek utol. Ez az álom saját elemzésem szerint azt jelentheti, hogy valami elől menekülök az életemben, ami elől nem kellene.

Régóta csábít Afrika, szeretném felfedezni az afrikai kultúra csodáit.

more

Dorka

0

Álmaimban a hétköznapi témák foglalkoztatnak. Előfordult ugyan, hogy egy zombi apokalipszisről álmodtam, ahol egyedül maradtam és nagyon féltem, bár ez lehet a The WalkingDead sorozat hatása is.

Legnagyobb álmom, hogy basszusgitáros legyek egy külföldi rock bandában, mint a példaképem GerardWay.

more

P. Kinga

0

Mostanában egy sötét erdőről álmodom, ahol eltévedtem. A közepe felé járhatok, amikor megjelenik egy nagy oroszlán előttem, ekkor megnyugszom mintha megmutatná nekem a kifelé vezető utat. Sajnos sosem jutok ki, mert mindig felébredek.

Még eléggé szégyenlős vagyok kamera előtt, de szeretnék színésznő lenni.

more

Tobias B.

0

Pár napja érkeztem Budapestre, az unokatestvéreimet látogatom meg itt. Építészetet tanulok, s éppen egy nagy projekten dolgozom, így álmaimban is ez foglalkoztat. Gyakran jelenik meg előttem az építményem, hogy lássam miket kell még rajta változtatnom.

Szeretnék végre készen lenni egy tervemmel, és befejezni egy projektet. Remek lenne utazgatni és eljutni Japánba.

more

Liliana

0

Éjszakánként kifejezetten aktív vagyok már gyermekkorom óta. Régen mindenféle zagyvaságokat beszéltem álmomban, de mára ez elmúlt. Ezekre ritkán emlékszem, csak arra, hogy a férjem mennyire nem örült annak, hogy felébresztettem.

Nemrég egy családfakutatás során kiderült, hogy vannak rokonaim Magyarországon, így fontosnak éreztem ideutazni. Nagy álmom vált valóra azzal, hogy sikerült megismernem a családom távol élő tagjait is.

 

more

L. Orsi

0

Nem emlékszem képekre az álmaimból, inkább csak érzésekre..

Krónikus álmodozó vagyok. A nap folyamán bármikor, ha van egy kis nyugim, rögtön eszembe jut valami. Most éppen szívesen elutaznék Hawaii-ra, és úsznék egyet a kristálytiszta vízben. Minden nap másra vágyom, még azt is megkockáztatnám, hogy minden órában! 🙂

more

Nina

0

Van egy sokszor visszatérő álmom, ami sosem változik, akárhányszor álmodom újra. Az iskolai évfolyammal egy sátorozós kirándulásra megyünk egy erdő mélyére. Sajnos egy medve lemészárol mindenkit. A barátnőm Dorka és én maradunk csak életben, a sátrunkban bújunk el előle. Annyira félünk, hogy inkább kimászunk és futni kezdünk, de sajnos Dorkát elkapja a medve én pedig tovább futok. Elérek egy vízeséshez, ahol választanom kell: vagy leugrom, vagy pedig a medve gyomrában kötök ki. A következő pillanatban a sziklarész leszakad alattam, én pedig ekkor felébredek.

Szeretnék ott hagyni mindent, és elutazni egy szép helyre a barátaimmal.

more

B. Lilla

0

Van egy számomra félelmetes álmom. A végtagjaim egyszer csak hatalmasra nőnek – a kézfejem és a lábaim, mint valami rajzfilmfigurának. Nem tudom, ennek milyen jelentése lehet, vagy mit szeretne ezzel üzenni nekem az tudatalattim…

Nagy vágyam, hogy elismert DJ lehessek.

more

Feri

0

Gyerekkoromban sok furcsa álmom volt. Mesék gonosz szereplői kísértettek, akiktől igazán féltem akkoriban. Volt olyan is, hogy repülő szőnyegen utazva sárkányokkal harcoltam. Az utóbbi időben inkább már csak olyanról álmodom, ami foglalkoztat a hétköznapi életben. Előfordul, hogy már egy megtörtént dolgot álmodok újra más féle befejezéssel.

Hogy mire vágyom? Érdekes, nem rég változott meg bennem ez teljesen. Kiegyensúlyozott kapcsolatra vágyom és egy nyugis életre, de persze mindig arra, ami éppen nincs meg.

more

Mónika

72

Általában a valós gondolataim kivetüléseiről álmodom. Néha tudom irányítani őket, néha viszont nem hagyják magukat. Előfordul, hogy valamilyen szinten megvalósulnak az álmaim, például előre tudom, hogy egy bizonyos emberrel milyen hosszú ideig leszek kapcsolatban. Amióta elköltöztünk sokszor álmodom a régi otthonomról. Mivel nem csak jó emlékeim vannak arról a helyről valószínűleg még nem sikerült feldolgoznom valamit az ottani életemből.

Rengeteg dologról szoktam álmodozni. A legfontosabb vágyam most, hogy őszintén boldog legyek és teljes mértékben elfogadjam magam.

more

Regi

0

Minden egyes álmomra emlékszem reggelente. Sokszor szerepel bennük a cicám, aki már nem él, de ez megnyugtató számomra, mert tudom, hogy velem van. Nagyon erősen hatnak rám az álmaim fizikailag is. Egyszer például azt álmodtam, hogy kiestek a fogaim, s miután felébredtem erős zsibbadást éreztem a számon.
Nagy vágyam, hogy Japánban manga rajzoló lehessek, illetve szeretnék valamelyik tengerparti országban delfin idomár lenni.

more

Kathy

0

Gyerekkorom óta visszatérő álmom egy semmibe vezető autóút. Régebben ez egy rossz álom volt számomra, de mára már jó érzésem van vele kapcsolatban, mert szeretek utazni. Ami érdekesség az álmaimmal kapcsolatban, hogy sosem emlékszem, hogy színesben, vagy fekete-fehérben álmodok.
Legnagyobb álmom, hogy szeressem a munkámat. Nem lenne jó minden nap úgy kelni, hogy: „Jaj, már megint be kell mennem dolgozni.”

more

Maxim

0

Álmatlan álmodozó lennék talán?..

Nem mondanám, persze azért vannak dolgok, amiket szeretnék. Ilyen például, hogy egyszer indulhassak a Tour de France-on, de ehhez még sokat kell edzenem.

more

Tom és Bertold

0

Álomutazáson vagyunk:) Németországból jöttünk ide Budapestre. Már egy ideje kacérkodunk a gondolattal, hogy körbe utazzuk Európát. Ez a város az első állomásunk, és mit mondjak, gyönyörű! Remek kezdete egy csodálatos útnak.

more

Oriana

0

 Visszatérő álmom, hogy úszom egy sötét vízben, ami annyira mély, hogy nem látom a fenekét sem. Annyira rémisztő, legtöbbször felriadok belőle.

Nemrég jöttünk ide Budapestre a barátaimmal, nagyon szép város. Szeretnék minden kontinenst meglátogatni és körbeutazni a világot.

more

Anita

0

Álmomban egy olyan fürdőszobában csókolózom valakivel, amiben minden hófehér – a fal, a csempe, a mosdókagyló. Olyan, mintha egy arc nélküli fiúval csókolóznék. Hiába van rengeteg tükör, én nem látom benne őt.

Nappal egy igazi nagy szerelemről álmodozom, ami olyan, mint egy Nicholas Sparks regényben.

more

P. Atilla

71

Én nem meséken, hanem horror filmeken nőttem fel, ezért maga a félelem sokszor megjelenik álmaimban. Mára már élvezem őket, akárcsak ha filmet néznék. Zombiktól kezdve a földönkívüliekig minden lény szerepelt már az álmaimban, amikben azok fontos szereplője vagyok. Nem bámészkodó, hanem egy olyan valaki, aki meg tudja oldani a problémákat. Öl ha kell, vagy megoldást keres. Sajnos mindig a legizgalmasabb résznél ébredek fel, mielőtt elkapnak vagy rájövök, hogy miért vagyok ott.

Nagy vágyam, hogy forgatókönyv író legyek, méghozzá a horror műfajában. Úgy érzem, az álmaim alapján legalább egy 10/9-es filmet össze tudnék hozni. 🙂

more

Nora

0

Az álmaimnak mindig depresszív hangulata van, amit nem értek, mert nem mondanám magam egy depresszív embernek. Sőt a mottóm, hogy a felhők fölött mindig süt a nap. Lehet, hogy a tudatalattim másképpen gondolja…

Egy ideig itt éltem Budapesten, de nemsokára hazamegyek Londonba. Már nagyon honvágyam van.

more

Rocco

0

Nem igazán emlékszem az álmaimra, de biztos vagyok benne, hogy rúgom a bőrt:)

Mindig egy nagy focicsapatban szerettem volna játszani. A gólkirály címről is álmodozom, és szeretném körbeutazni a Földet, de leginkább Ázsiába eljutni.

more

Dana

0

Négy éves koromban álmodtam arról, hogy egy adott helyen sétálok egy adott barátnőmmel. Tizenhárom éves koromban megtörtént pontosan ez. Elég gyakran visszatérnek ilyen apró deja vu-k az életemben. Általában nem emlékszem az álmaimra, ez talán azért lehet, mert racionális vagyok, és nem az álmaimban oldom meg a problémáimat.
Pszichológus szeretnék lenni, és szerezni egy doktorit belőle. A legnagyobb célom gyógyszerek nélkül gyógyítani az embereket.

more

Sára

0

Vannak visszatérő álmaim, ezek két-három havonta cserélődnek. Az éppen aktuális egy kislány, aki minden éjjel meglátogat. Az a különlegesség benne, hogy valami olyat látott, ami miatt apukája kivájta a szemét. Képekben mutatja be nekem az életét – érzem, amit ő érez. Az ez előtti egy démoni nő volt, aki mindig kísértett engem – egy folyosó végén állt egy tükör és magamat láttam benne ennek a nőnek a testében. Van, amikor érdekel az adott álom, van, mikor megrázóan érintenek. Ezeket a rossz álmokat mindig legyőzöm – vannak rá módszereim. Lerajzolom, s elégetem egy számomra fontos helyen. Ettől a démoni nőtől is így szabadultam meg.
Nagy vágyam, hogy patológus vagy agykutató legyek. Igazából talán mindegy is, csak izgalmas munkát végezzek, ahol nem kell egész nap az irodában ülnöm.

more

Réka

0

Mióta elköltöztem a családomtól, gyakran álmodom velük. Néha rémálmaim is vannak. Biztosan azért, mert ritkán találkozunk és aggódom értük. A valóságban arról ábrándozom, hogy örökre ilyen szerelmes maradok, mint amilyen most vagyok. 🙂

more

Kriti és Aysha

1

Londonból repültünk ide pár napra, hogy megnézzük a várost. Tele vagyunk álmokkal. Én szeretnék megtanulni evezni, Aysha pedig zongoraművész akar lenni, s zenéket komponálni. Ő szerény ahhoz, hogy a vágyairól meséljen, de tudom, hogy a minap azt álmodta, hogy több ezer ember előtt lépett fel egy arénában. Tudom, hogy sikerülni fog neki!

more

Adlien

0

Azt álmodtam, hogy Elsa vagyok a Frozenből és jég nő ki a kezemből.

more

Áron

0

Hollandiában élek, de most hazajöttünk a családommal Magyarországra. Nem emlékszem az álmaimra, de a húgom Adlien mesehősökkel álmodik. Ha nagy leszek, akkor a rendőrségen szeretnék dolgozni.

more

T. Eker

0

Törökországból jöttem ide, hogy megnézzem a várost. Szeretnék megtanulni angolul, s akkor szavakba tudnám önteni az álmaim. 🙂

more