0

A klasszikusnak nevezhető meditációk nagyon sokfélék. Egy egész életen át lehet újabbakat elkezdeni és tanulmányozni, tekintve hogy a komolyabb megismerésük egyenként is éveket, évtizedeket vehet igénybe. A köztük lévő különbség legalább akkora, mint két sportág között: aki jó úszó, az még nem lesz jó futó is, ha nem csinálja ezt is, azt is.

Meditációk, amik A-Z hatnak, ha csinálod

 Minden meditációnak van nyugtató-kiegyenlítő és általános fejlesztő hatása. Az ismétlésük naponta – akár többször is – ajánlott. Vannak pár perces meditációk is, de innentől aztán széles a skála. A mesterek hónapokat is képesek megszakítás nélkül meditálni. A meditációs technikák kiművelése közben pozitív irányban változol és mindig új élményed lesz az ismétlések során. Sőt éppen az ismétlések által jutsz egyre előrébb. Helytelen és öncélú kérdés, hogy meddig kell csinálni vagy mikortól nem kell már meditálni. Mi a cél ugyanis ezzel a kérdéssel? A sikerhez vagy a sikertelenséghez szeretnél eljutni vele, utóbbit kipipálva, hogy ez is megvolt, mégsem lett belőle csoda. Megnyugtatóbb-e az, ha számodra nem léteznek csodák, és nem kell például attól sem félni, hogy lemaradsz valamiről?

Sokan gondolják még, hogy nem képesek, vagy csak nem akarnak meditálni. Sokan azonosítják a meditációkat a vallásokkal, ahová nem szeretnének csatlakozni. És vannak, akik azt gondolják, hogy ha egyféle meditációt gyakorolnak, akkor nagyjából már mindet ismerik, vagy a többi sem nyújthat számukra mást vagy többet. Ezek azonban tévedéseken alapuló, elnagyoló következtetések.

A meditációkat gyakorlók mind egyetértenek abban, hogy a meditációk jó hatásúak. Nincs olyan meditáció, ami valakinek való, de másnak nem ajánlott. Abban is hasonlóak a vélemények, hogy az álmodás és az álmodozás is olyasmi, mint egy meditáció.

Álmodd magad jóvá

Mi történik akkor, ha aktívan összekapcsoljuk a meditációt az álmodással? Ha nemcsak maguktól kapcsolódhatnak egymással, és nemcsak onnantól kezdve, amikor már sikeresen meditálsz. Mi történik akkor, ha rögtön adunk egy ilyen feladatot az agynak. Hogyan érhető el ez a gyakorlatlan, ráadásul a meditációban járatlan és tapasztalatlan embereknél?

Azt a feladatot adtuk például az agynak, hogy ébren álmodjon, és ennek a következménye képpen a test mozdulatlanná és ellazulttá vált. Úgy, mint amikor alváskor álmodik. De most tudja az agy, hogy álmodik, mert még ébren van. Mert állandóan fenntartjuk a figyelmét, sőt irányítjuk. Ezt a legnehezebb elérni a meditációk során, hogy koncentrálj oda, ahová kell, és közben ne járjon máson az eszed, de ne is add fel, és ne is aludj el közben.

Szintén nehéz feladat kiadni az agynak, hogy: ne kritizáljon, de dolgozzon fel semmit, ne memorizáljon, ne csodálkozzon, ne ijedezzen és ne mondjon annyi nemet arra, amit meg kell tennie, sőt ne akarjon most azonnal mindent megérteni, vagy megszerezni magának, amit hasznosnak vél. Kapcsoljuk ki tehát az “egót”. Ez a feladatok feladata. Sokaknak a legnehezebbek egyike.

A DRC-vel megtettük ezt, megoldva a gordiuszi csomót, ami miatt a mai emberiség nagyrésze sem meditál, vagy éppen szünetelteti a meditálást, akár örökre. Hogyan lehetséges ez? Az Álommeditáció mozit többnyire nyitott szemmel fogadod be. A látáson és halláson keresztül vezet el téged a céljaidhoz, a jobb közérzethez és az egészséghez. Egy pontosan megszerkesztett agyregeneráló programot kapsz a mozin keresztül, ami természetes folyamatokat épít fel az agyban. Mit jelent ez? Az agy szabadon döntheti el, hogy mit csinál és merre alakítja magát, és a tested többi részét. Természetesen viselkedhet, mert semmi sem kényszeríti másra, még te magad sem.

Az álom mozi kinyitja a kapukat, amiket bezártál, mert féltél, mert fáradt voltál, mert nem akartál valamit. De a bezárkózás nem vezethet jóra, és ráadásul a kinyitáshoz sem kulcs kell, hanem valami más. Ezt gyakran nem sikerül megtalálni, mert nem sikerülhet a nyitás direkt vagy erőszakos módon. Az csak a záráshoz volt megfelelő. Ez mostmár meg van oldva.

Belépsz a Mátrixba?

Ha nem találtad meg, hogy hogyan legyél újra nyitott és szabad, akkor most megkaphatod. A mozizás mindig továbbvisz. Nem hagy magadra még akkor sem, ha a mozi közben elalszol. Sokkal erősebb vezetést ad, mint csupán egy relaxációs szöveg hallgatása. Másképpen hat az agyra, mint a meditációk, és mégis meditatív állapotokba kerülhetsz.

Azt az állapotot tanítja meg mindenkinek, ami az álomrealitás vezérléséhez vezető út első lépése. Lényegében felépíti benned ennek az állapotnak a feltételeit, amit eleinte spontán módon, mintegy véletlen sikerként, majd később egyre tervezettebben kezdesz felhasználni.

Nem tanulsz meg közben semmiféle technikát, hanem alkalmassá válsz rá. Ezt kapod meg a Dream Reality Cinemában. Amire pedig már alkalmassá váltál, azt nem kell többé tanulnod. Csak használnod kell: gyakorolnod és kísérletezned magaddal, hogy minden új lehetőségére rájöhess, kihasználhasd és edzetté válj hozzá. Csak a későbbiekben fogod tudni megérteni, hogy ez milyen bonyolult út lett volna, ha tanulnod és emlékezned kellett volna. Így azonban egészen könnyű dolgod van.

Képzeld magad a béke szigetére

Sokszor a képzeleti (imaginációs) gyakorlatokban trenírozták a meditációt, ahol egy nyugodt tó tükrét, felhőket és derűs kék eget rajzoltattak fejben a résztvevőkkel. Ebben az a gyakori hiba, hogy mindig ugyanarra gondoltak, statikus képeket képzeltek el, élettelen és mesterséges világokat. Nehezen vittek bele átélést, ezért sokan feladták vagy megunták. Csak hosszútávú és zsákutcákkal teli gyakorlások árán lehet így átbotorkálni a valódi képzeletek világába, az álomrealitásba. Önmagában ez valószínűleg nem is lehet elég.

Nyilvánvaló, hogy csak a nyugati és keleti háztáji gyógyturizmusban van így és nem az ősi, nagy multú iskolákban, ahol nem csupán meditálnak, hanem napi 24 órás folyamatokban építik az embert, a küldetését és a kapcsolatait az univerzummal.

Ha azonban nem rajzoltatunk primitív képecskéket, hanem csupán inspiráljuk az agyat és zavartalanná tesszük ezt a folyamatot, akkor nagyon gyorsan jönnek meg azok az eredmények, amikről eddig még szorgalom mellett is csak álmodtak a “túristák” és autodidakták.

A DRC moziban rengeteg fontos információ kerül átadásra direkten is, ami megfoganhat és megvalósulhat benned. Olyanok, amik már rég hiányozhatttak neked. Ráadásul a mozi a leghatékonyabb átadási forma, ha a gyakorlati megvalósítás felé kell terelni az elmét, nem csupán a lenyugvás és pihenés felé.

DRC álomfilm, agymozi, agyrengések…

Itt nem kapsz meg egy kész történetet, azt neked kell összeraknod. Itt az agy nyelvén kommunikálunk veled, amit tudatosan valószínűleg még nem ismersz és nem használsz. Ellenben nem az egóddal vitatkozunk, amit már feleslegesen agyonhasználtál.

Ha mégis közbeavatkozik az egód és elégedetlenkedik, sőt kritizálni kezdi a mozizást, az csupán időleges, 1-2 alkalomra szól, és azt jelenti, hogy felszínre törtek egyes kaotikus részeid, amik úgy el fognak párologni belőled, mint a forró gejzírek. A film bármely részletén való fennakadásod idővel elsimul és már nem is fogsz emlékezni arra, hogy bajod volt vele. Addig azonban még kisebb-nagyobb “földrengésekre” is lehet számítani benned.

Helló valóvilág!

A DRC erős hatással bír rád, az álmaidra és arra is, hogy az álmok idővel megvalósulhassanak, mert megtanít arra, hogy olyat álmodj, amire valóban szükséged van. Realistábban ugyanakkor élénkebben álmodhatsz és élhetsz, ha az álmok megmutatják neked, hogy merre van az utad és a boldogságod. Pontosabban a világról alkotott képed lehet a DRC segítségével élesebb és kevésbé korlátozott. A legnagyobb korlátokat a saját elégtelen gondolataid és tudásod állították fel benned.

A DRC-vel nem leszel tehetségesebb például, mert hiába akarsz festőművész lenni, ha nem arra születtél és nem is festettél eddig soha. Ehelyett alkalmasabbá válhatsz arra, ami vagy. Arra amire képes lehettél volna, ha tudtál volna róla és ha hozzákezdtél volna már. Vagyis ha nem lett volna annyi tehetetlenséged és sikertelenséged valamiben, ami hibás gondolatokat és akaratot sarkallt benned, rossz irányt mutatott és aláásta az együttműködéseidet másokkal. Ezek nélkül a bajok nélkül kevesebb lesz a zsákutca a céljaid irányában.

A DRC összekapcsolja benned az álomfilmeket az éber- és az álomfantáziáddal. Beindít és kitisztít, de nem kiürít. Feltölt és nem kifáraszt. Élményt ad és nem csupán szórakoztat. Megtanít az aktív és önálló tudatosságra ahelyett, hogy csak passzívan követnél valakit vagy valamit. Növeli a kreativitásodat, a memóriádat is fejleszti és erőssé tesz a céljaid végrehajtásához. Fogod tapasztalni, hogy ez mennyire így van.